Prethodni članak
Sljedeći članak

PRIPAZITE: Tijekom vikenda pojačan nadzor prometa, posebno za motocikle, quadove i mopede

Vozači motocikala, četverocikala i mopeda sudjelovali su tijekom pet mjeseci u 11 prometnih nesreća, od kojih su i osam prometnih nesreća skrivili


Kako bi se spriječilo daljnje stradavanje osoba u prometnim nesrećama, tijekom pojačanog nadzora prometa u dane vikenda posebna pozornost posvetit će se vozačima koji upravljaju vozilima pod utjecajem alkohola, droga i/ili lijekova, nadzoru brzine kretanja, nadzoru korištenja sigurnosnog pojasa, nadzoru korištenja mobitela te recidivista.

- Vozače podsjećamo na nužnost poštivanja dopuštenih brzina kretanja vozila. Naglašavamo da alkohol negativno utječe na vozače te apeliramo na osobe koje su konzumirale alkoholna pića da ne upravljaju vozilima. Napominjemo svim sudionicima u prometu kako samim ne poštivanjem prometnih propisa i nepažnjom znatno povećavaju mogućnost njihovog stradavanja, te apeliramo da temeljem životnog i prometnog iskustva pokažu kako odgovorno i sigurno sudjelovati u prometu kako bi spriječili dovođenje u opasnost sebe i ostale sudionike u prometu.

Također, napominjemo kako je tijekom pet mjeseci 2022. godine na prometnicama koje sigurnosno pokriva Policijska uprava krapinsko-zagorska utvrđeno 110 prekršaja motociklista i mopedista. Prekršaji su se pretežito odnosili na nedopuštene brzine kretanja vozila, te su vozači motocikala, četverocikala i mopeda sudjelovali u 11 prometnih nesreća, od kojih su i osam prometnih nesreća skrivili. Stoga će policijski službenici u nadzoru prometa pojačano postupati prema vozačima bicikala, mopeda, motocikala i četverocikala – kažu u PU krapinsko – zagorskoj.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook