Prethodni članak
Sljedeći članak

Predao policiji 16 bombi i mnoštvo streljiva

U sklopu Kampanje ''Manje oružja-manje tragedija'', a sukladno Zakonu o nabavi i posjedovanju oružja građani, dragovoljna predaja ilegalnog oružja je bez sankcija, podsjeća policija


fotografija je ilustrativnog karaktera

Jučer,  16. siječnja 2023. godine, u sklopu akcije "Manje oružja-manje tragedija" jedna osoba je policijskim službenicima dragovoljno predala 53 komada raznog streljiva, 16 ručnih bombi bez eksplozivnog punjenja, dvije tromblonske mine i jednu detonirajuću kapislu. Policijski službenici su na siguran način izuzeli eksplozivna sredstva.

Podsjećamo građane da je u tijeku provođenje akcije "Manje oružja - manje tragedija", odnosno prema Zakonu o nabavi i posjedovanju oružja građana oružje se može predati uvijek i protiv osobe koja ga dragovoljno predaje neće se pokretati ni kazneni niti prekršajni postupak, ukoliko oružje prijavi nadležnom tijelu radi predaje prije početka primjene svih zakonskih policijskih ovlasti.

Pozivamo i apeliramo na sve one, koji još negdje u svojim domovima čuvaju ili skrivaju s napomenom da građani ne donose sami oružje i eksplozivna sredstva u policijske postaje kako ne bi došlo do njihovog aktiviranja i neželjenog ozljeđivanja, već da o svojoj nakani predaje obavijeste na broj 192 ili najbližu policijsku postaju.

Policija će poslati stručne i osposobljene policijske službenike u civilu, koji će opasna sredstva preuzeti na siguran način.

Dragovoljna predaja oružja vremenski je neograničena, a o svemu se dodatno možete informirati i putem besplatne telefonske linije 0800 88 92.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook