Prethodni članak
Sljedeći članak

Potres probudio dio Zagrepčana: ‘Tutnjava i udar, dovoljno da ti se želudac stegne’


Dio Zagrepčana javio je kako ih je tijekom noći s petka na subotu probudilo novo podrhtavanje tla. Lagani potres od 1.3 stupnja po Richteru zabilježen je i na stranici EMSC gdje su se javljali brojni stanovnici Zagreba koji govore da su osjetili potres, piše zagrebinfo#mce_temp_url#.

Prema stranici EMSC lagani potres magnitude 1.3 po Richteru dogodio se nešto iza ponoći, u 00:19 sati na dubini od 1 km. Epicentar je bio deset kilometara sjeverozapadno od Zagreba.

Potres još uvijek nije zabilježila seizmološka služba pri geofizičkom odsjeku pmf-a.

Na stranici EMSC javilo se više od stotinu stanovnika iz raznih dijelova Zagreba koji su osjetili potres, a neke je i probudio.

“Tutanj i lagano zatreslo (Prekvršje)”, “Gračani streslo pod zemljom”, “Kratki jači udar”, “Kratko zatreslo..prozori..Remete!”, “Markuševec, kratko zatreslo, i jači zvuk”,

“Kratko ali jako podrhtavanje, Markuševec”, “Štefanovec, dobro škripa namještaj! Ovo je već 4-ti u par sati”, “Lagana tutnjava, pas je osjetio i poceo lajati”, “Tutnjava i udar”, “Zatreslo. Probudilo me, Mikulići” , “Gadna tutnjava, Maksimir”, “Samo zvuk, ali dovoljno da ti se želudac stegne” , “Probudilo me kao tutnjava neka Črnomerec”, pisali su u komentarima.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook