Prethodni članak
Sljedeći članak

POSEBAN UGOĐAJ: Počela proslava Velike Gospe u Mariji Bistrici uz procesiju sa svijećama

U našem najvećem marijanskom Svetištu, Svetištu Majke Božje Bistričke u Mariji Bistrici počela je proslava svetkovine Uznesenja Blažene Djevice Marije na nebo, Velike Gospe


U našem najvećem marijanskom Svetištu, Svetištu Majke Božje Bistričke u Mariji Bistrici počela je proslava svetkovine Uznesenja Blažene Djevice Marije na nebo, Velike Gospe. U predvečerje Svetkovine, tradicionalno je na rasporedu večernja procesija sa svijećama na bistričkoj Kalvariji, nakon koje u 22 sata slijedi prva misa Svetkovine, a koju će predslaviti vlč. Vladimir Brizić, župnik župe sv. Roka prezbitera u Galižani i duhovni pomoćnik župe sv. Blaža biskupa i mučenika u Vodnjanu, iz Porečko-pulske biskupije.

Na samu Veliku Gospu, u subotu, već od ranih jutarnjih sati u bistričko Svetište počet će pristizati kolone hodočasnika. Kako je ovo posebna godina, obilježena borbom protiv korona virusom i epidemiološkim mjerama, tako su sve mise tijekom predviđene na otvorenom, u Crkvi na otvorenom blaženog Alojzija Stepinca. Središnje misno slavlje u 11 sati, predslavit će zagrebački nadbiskup, kardinal Josip Bozanić.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook