Prethodni članak
Sljedeći članak

[OROSLAVJE SLAVI SVOJ DAN] Gredičak: ‘Željno očekujemo završetak radova na dograđenom dječjem vrtiću Cvrkutić’

Gradonačelnik je na svečanosti najavio i početak gradnje nogostupa i kompletnu rekonstrukciju ceste u centru Oroslavja, koja kreće već idućeg tjedna


Svečanom sjednicom Gradskog vijeća, koja je danas održana u Društvenom domu u Andraševcu, obilježen je Dan grada Oroslavja, koji se slavi uz Dan župe, odnosno blagdan Uznesenja Blažene Djevice Marije. Svečanoj su sjednici prisustvovali državni tajnik u Ministarstvu gospodarstva Mario Antonić i izaslanik predsjednika Vlade Zdravko Tušek, predstavnici općina i gradova te drugi gosti, a otvorio ju je predsjednik Gradskog vijeća Stanko Čičko.

 

 

Gradonačelnik Emil Gredičak u svom se govoru osvrnuo na situaciju s koronavirusom te naglasio kako je Grad donio niz mjera kojima je olakšao oroslavskim gospodarstvenicima te građanima da prebrode ovo krizno vrijeme. - Planirane projekte u gradu nastavili smo realizirati predviđenim tempom. Tu je željno očekivani uređeni i dograđeni gradski vrtić Cvrkutić na kojem završetak radova očekujemo krajem ove godine – naglasio je Gredičak, spomenuvši i nabavu komunalne opreme u vrijednosti od 1, 8 milijuna kuna te potpisan Ugovor o financiranju nove gradske tržnice u Oroslavju potpisan s Agencijom za plaćanje u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju preko LAG-a Zagorski bregi. Oroslavski gradonačelnik rekao je kako je izrazito ponosan na partnersko-razvojnu suradnju s gradom Zaboku, posebice zbog projektiranja i prijave na natječaj projekta biciklističke rute Zabok-Oroslavje, nazvanoj BRZO, koja će spajati dva grada najkraćim pravcem ‘kroz polje’ i povezivati željeznički kolodvor u Zaboku i autobusnu stanicu u Oroslavju. Vrijednost investicije je oko 14 milijuna kuna. Kao dokaz odlične suradnje s Gradom Zabokom, Gredičak je spomenuo i projekt Mipos 2.

 

 

Emil Gredičak izdvojio je i projekt izgradnje školske sportske dvorane u Oroslavju koja je pred dobivanjem građevinske dozvole. Tu je i projekt Zaželi, nastavlja se s dogradnjom i rekonstrukcijom Doma kulture, projektirana je Poučna staza Oroslavje, a Grad se nada i uspješnoj prijavi na natječaj za projekt reciklažnog dvorišta. Osim što je izrazio zadovoljstvo zbog preimenovanja izlaza s autoceste u izlaz Oroslavje – Zabok, gradonačelnik je istaknuo da je trenutno najveća investicija u gradu izgradnja sustava prikupljanja i odvodnje otpadnih voda sustava odvodnje Zabok i Zlatar, koja obuhvaća 130 milijuna kuna investicija na prostoru grada Oroslavja. Pred završetkom je i rekonstrukcija nisknapoonske mreže u Gornjem Oroslavju, a HEP je investirao i u prvu E – punionicu u Oroslavju. – Drago mi je da mogu danas najaviti i početak gradnje nogostupa i kompletnu rekonstrukciju ceste u centru grada od Srednje škole prema Gradskoj knjižnici, koji kreće već sljedeći tjedan – istaknuo je gradonačelnik, zahvalivši svim djelatnicima Grada, Gradskom vijeću i institucijama te posebno čestitao dobitnicima gradskih priznanja. – U tom zajedništvu, međusobnom uvažavanju i podršci drago mi je da nastavljamo stvarati nove vrijednosti, za naše nove generacije i sve nas koji volimo i živimo naše Oroslavje – zaključio je Gredičak.

 

 

U ime predstavnika JLS prisutnima se obratila Valentina Đurek, zamjenica gradonačelnika Grada Zaboka. Istaknula je da je priča između Zaboka i Oroslavja započela s vizionarom Milanom Prpićem 1936. godine, koji je otvorio tekstilnu tvornicu u Oroslavju, a kasnije proširio u Zabok. - Naše gradove treba na neki način spojiti. 30. lipnja gradonačelnici Hanžek i Gredičak su potpisali ugovor za 14 milijuna kuna vrijednu biciklističku rutu kojom ćemo spojiti dva grada, a spojit ćemo ih i s dva mosta. Nadam se da to neće biti jedini mostovi koji će nas spajati u budućnosti - rekla je, uz čestitke za Dan grada i Župe, Valentina Đurek.

 

 

Izaslanik predsjednika Vlade Zdravko Tušek čestitao je Oroslavčanima na projektima koje provode, a projektima je, rekao je, doprinijela i Vlada RH. - Na sjednici Vlade u Krapini donesene su odluke vrijedne 3,6 milijardi kuna koje će se realizirati u narednom periodu i koje će pokrenuti Hrvatsko zagorje te doprinijeti da život ovdje bude ljepši, kvalitetniji i bolji - rekao je Tušek. Što se tiče Ministarstva poljoprivrede, na području Krapinsko – zagorske županije investirano je više od 600 milijuna kuna raznih projekata, a što se Oroslavja tiče, ovdje se dograđuje vrtić i rekonstruira tržnica, a OPG - ovi koriste mjere ruralnog razvoja - rekao je Tušek, pozvavši gradonačelnike i načelnike da pripremaju buduće projekte.

 

 

Svečanost je bila prilika za dodjelu gradskih priznanja.- Nagradu za životno djelo dobila je Jelica Sojč za humanitarni doprinos zajednici. Nagradu grada Oroslavja dobili su Zdravko Deak za izraziti humani i plemeniti doprinos zajednici te Lidija Fuštin za izniman društveni doprinos Gradu. Plakete grada Oroslavja primili su Vlatka Mrzljak za postignute rezultate za zdravstvenu njegu, tvrtka OZO Oroslavje za postignute rezultate u poduzetništvu te Milan Akik za doprinos u razvoju strukovnog obrazovanja i sporta u gradu. Zahvalnice su uručene Oro Gymu te Nan's Gymu za doprinos u razvoju rekreativnog sporta u Oroslavju te Silviji Čičko za doprinos razvoju predškolskog odgoju u gradu Oroslavju. U ime nagrađenih, zahvalila je Jelica Sojč. Program obilježavanja Dana grada nastavio se koncertom Jurice Vugreka i Doris Tkalčević kod jezera Parka Vranyczany.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook