Prethodni članak
Sljedeći članak

[OROSLAVJE SLAVI SVOJ DAN] Gredičak: ‘Željno očekujemo završetak radova na dograđenom dječjem vrtiću Cvrkutić’

Gradonačelnik je na svečanosti najavio i početak gradnje nogostupa i kompletnu rekonstrukciju ceste u centru Oroslavja, koja kreće već idućeg tjedna


Svečanom sjednicom Gradskog vijeća, koja je danas održana u Društvenom domu u Andraševcu, obilježen je Dan grada Oroslavja, koji se slavi uz Dan župe, odnosno blagdan Uznesenja Blažene Djevice Marije. Svečanoj su sjednici prisustvovali državni tajnik u Ministarstvu gospodarstva Mario Antonić i izaslanik predsjednika Vlade Zdravko Tušek, predstavnici općina i gradova te drugi gosti, a otvorio ju je predsjednik Gradskog vijeća Stanko Čičko.

 

 

Gradonačelnik Emil Gredičak u svom se govoru osvrnuo na situaciju s koronavirusom te naglasio kako je Grad donio niz mjera kojima je olakšao oroslavskim gospodarstvenicima te građanima da prebrode ovo krizno vrijeme. - Planirane projekte u gradu nastavili smo realizirati predviđenim tempom. Tu je željno očekivani uređeni i dograđeni gradski vrtić Cvrkutić na kojem završetak radova očekujemo krajem ove godine – naglasio je Gredičak, spomenuvši i nabavu komunalne opreme u vrijednosti od 1, 8 milijuna kuna te potpisan Ugovor o financiranju nove gradske tržnice u Oroslavju potpisan s Agencijom za plaćanje u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju preko LAG-a Zagorski bregi. Oroslavski gradonačelnik rekao je kako je izrazito ponosan na partnersko-razvojnu suradnju s gradom Zaboku, posebice zbog projektiranja i prijave na natječaj projekta biciklističke rute Zabok-Oroslavje, nazvanoj BRZO, koja će spajati dva grada najkraćim pravcem ‘kroz polje’ i povezivati željeznički kolodvor u Zaboku i autobusnu stanicu u Oroslavju. Vrijednost investicije je oko 14 milijuna kuna. Kao dokaz odlične suradnje s Gradom Zabokom, Gredičak je spomenuo i projekt Mipos 2.

 

 

Emil Gredičak izdvojio je i projekt izgradnje školske sportske dvorane u Oroslavju koja je pred dobivanjem građevinske dozvole. Tu je i projekt Zaželi, nastavlja se s dogradnjom i rekonstrukcijom Doma kulture, projektirana je Poučna staza Oroslavje, a Grad se nada i uspješnoj prijavi na natječaj za projekt reciklažnog dvorišta. Osim što je izrazio zadovoljstvo zbog preimenovanja izlaza s autoceste u izlaz Oroslavje – Zabok, gradonačelnik je istaknuo da je trenutno najveća investicija u gradu izgradnja sustava prikupljanja i odvodnje otpadnih voda sustava odvodnje Zabok i Zlatar, koja obuhvaća 130 milijuna kuna investicija na prostoru grada Oroslavja. Pred završetkom je i rekonstrukcija nisknapoonske mreže u Gornjem Oroslavju, a HEP je investirao i u prvu E – punionicu u Oroslavju. – Drago mi je da mogu danas najaviti i početak gradnje nogostupa i kompletnu rekonstrukciju ceste u centru grada od Srednje škole prema Gradskoj knjižnici, koji kreće već sljedeći tjedan – istaknuo je gradonačelnik, zahvalivši svim djelatnicima Grada, Gradskom vijeću i institucijama te posebno čestitao dobitnicima gradskih priznanja. – U tom zajedništvu, međusobnom uvažavanju i podršci drago mi je da nastavljamo stvarati nove vrijednosti, za naše nove generacije i sve nas koji volimo i živimo naše Oroslavje – zaključio je Gredičak.

 

 

U ime predstavnika JLS prisutnima se obratila Valentina Đurek, zamjenica gradonačelnika Grada Zaboka. Istaknula je da je priča između Zaboka i Oroslavja započela s vizionarom Milanom Prpićem 1936. godine, koji je otvorio tekstilnu tvornicu u Oroslavju, a kasnije proširio u Zabok. - Naše gradove treba na neki način spojiti. 30. lipnja gradonačelnici Hanžek i Gredičak su potpisali ugovor za 14 milijuna kuna vrijednu biciklističku rutu kojom ćemo spojiti dva grada, a spojit ćemo ih i s dva mosta. Nadam se da to neće biti jedini mostovi koji će nas spajati u budućnosti - rekla je, uz čestitke za Dan grada i Župe, Valentina Đurek.

 

 

Izaslanik predsjednika Vlade Zdravko Tušek čestitao je Oroslavčanima na projektima koje provode, a projektima je, rekao je, doprinijela i Vlada RH. - Na sjednici Vlade u Krapini donesene su odluke vrijedne 3,6 milijardi kuna koje će se realizirati u narednom periodu i koje će pokrenuti Hrvatsko zagorje te doprinijeti da život ovdje bude ljepši, kvalitetniji i bolji - rekao je Tušek. Što se tiče Ministarstva poljoprivrede, na području Krapinsko – zagorske županije investirano je više od 600 milijuna kuna raznih projekata, a što se Oroslavja tiče, ovdje se dograđuje vrtić i rekonstruira tržnica, a OPG - ovi koriste mjere ruralnog razvoja - rekao je Tušek, pozvavši gradonačelnike i načelnike da pripremaju buduće projekte.

 

 

Svečanost je bila prilika za dodjelu gradskih priznanja.- Nagradu za životno djelo dobila je Jelica Sojč za humanitarni doprinos zajednici. Nagradu grada Oroslavja dobili su Zdravko Deak za izraziti humani i plemeniti doprinos zajednici te Lidija Fuštin za izniman društveni doprinos Gradu. Plakete grada Oroslavja primili su Vlatka Mrzljak za postignute rezultate za zdravstvenu njegu, tvrtka OZO Oroslavje za postignute rezultate u poduzetništvu te Milan Akik za doprinos u razvoju strukovnog obrazovanja i sporta u gradu. Zahvalnice su uručene Oro Gymu te Nan's Gymu za doprinos u razvoju rekreativnog sporta u Oroslavju te Silviji Čičko za doprinos razvoju predškolskog odgoju u gradu Oroslavju. U ime nagrađenih, zahvalila je Jelica Sojč. Program obilježavanja Dana grada nastavio se koncertom Jurice Vugreka i Doris Tkalčević kod jezera Parka Vranyczany.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook

Pojačan je promet na gradskim prometnicama i obilaznicama. Povremeni zastoji mogući su na dionicama cesta gdje se vozi uz privremenu regulaciju prometa.  A1 Zagreb-Split-Ploče: -do 30. rujna od ponedjeljka do četvrtka do 10:00 sati i iz...

 
iz valute
u valutu

Tečajna lista služi isključivo u informativne svrhe i podliježe promjeni bez prethodne najave. Zagorje.com ne može jamčiti točnost tečajne liste koju koristi konverter. Prije provođenja stvarnih transakcija potrebno je provjeriti trenutni tečaj kod službene ustanove. Tečajna lista dohvaćena je prema online podacima Hrvatske narodne banke.

mojtv.hr - kompletan tv program