Prethodni članak
Sljedeći članak

Policija savjetovala Oroslavčane kako se zaštititi od krađa u vlastitom domu

Matica umirovljenika Grada Oroslavja i Policijska uprave krapinsko-zagorska održali predavanje za osobe starije dobi


U prostorijama Matice umirovljenika Grada Oroslavja, u sklopu provođenja preventivnih aktivnosti Policijske uprave krapinsko-zagorske "Sigurno u zlatnim godinama", u suradnji s Maticom umirovljenika Grada Oroslavja, prošlog je četvrtka održano predavanje za osobe starije životne dobi na temu "Zaštitite se od krađa i prijevara u vlastitom domu“.

Cilj predavanja, koje su proveli službenici za prevenciju Policijske uprave krapinsko-zagorske, je prevencija izvršenja kaznenih djela i povećanje osjećaja sigurnosti i unapređenje sveukupne kvalitete života u zajednici osoba starije životne
dobi. Policijski službenici za prevenciju istaknuli su najčešće pojavne oblike i načine izvršenja provala u vozila i kuće, krađa i prijevara starijih osoba na kućnom pragu, u njihovom domu i na javnim mjestima, sa konkretnim savjetima za načine samozaštite, kako ne bi postali žrtve takvih kaznenih djela i kako bi se povećala njihova sigurnost. Također su istaknuti savjeti za sigurno i samo zaštitno ponašanje starijih osoba kada su učesnici u prometu kao pješaci i biciklisti. Na održanoj radionici sudionicima su podijeljeni letci Policijske uprave krapinsko-zagorske i Županijskog vijeća za prevenciju u lokalnoj zajednici Krapinsko-zagorske županije, "Zaštite se od krađa i prijevara u vlastitom domu", sa savjetima i preporukama o samozaštitnom ponašanju.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook