Prethodni članak
Sljedeći članak

POLA ŽIVOTA PROVEO U BOLNICI! Maleni Leon dobio novo srce, ali još čeka na oporavak


Dječak Leon (3) pola svog života proveo je u bolnici, a transplantacijom mu je darovano novo srce. Umjesto u vrtiću, dane provodi u bolnici. Tete je zamijenio medicinskim sestrama, a prijatelje s drugim malim pacijentima.

Ovaj hrabri dječak svoju je tešku životnu priču započeo tako što je nekoliko dana slabo jeo i puno spavao, kad je mama Barbara (28) s njim posjetila doktora, shvatila je da nije riječ o nekoj virozi već da je Leon životno ugrožen. Sa samo godinu i osam mjeseci dobio je dijagnozu, srce mu je bilo uvećano te je odmah stavljen na listu za transplantaciju.

Njegova majka za Provjereno Nove TV prisjetila se tih trenutaka dok je čekala kombi koji je dovezao malo srce djeteta koje je preminulo, ali zahvaljujući kojem je Leon dobio drugu priliku za život.


“Živimo sami ja i Leon, već sam ga dvaput mogla izgubiti, a nisam zahvaljujući njima. Mislim da nema tog poklona i tih riječi kojima bih im se zahvalila za svaki zagrljaj, doručak kojim su ga hranili, za svaki ples i osmijeh, svaku pročitanu priču, za svu ljubav koju su mu dali i vrijeme koje su mu ispunili”, govori Leonova mama Barbara za Provjereno.

“Čudim se samoj sebi da nisam završila na hitnoj od svih tih šokova”, rekla je Leonova mama. A šokova je bilo poprilično za njegove male godine, srce mu je dva puta stalo.

No, dok Leon čeka da mu se stanje stabilizira, osvojio je srca djelatnika na odjelu pedijatrijske kardiologije KBC-a Zagreb.

“To je stvarno anđeo od djeteta, baš je toplo dijete. Pozdravlja, otvara vrata”, opisala ga je medicinska sestra dodavši kako je on njihovo zlato.

Svi se trude da mu ugode, krijumčare se slatkiši, mobiteli, a sestre su otkrile i kako ih Leon često dođe ‘žicati’ hranu, a one priznaju da kad ga vide, ne mogu mu odoljeti, prenosi Zagreb.info.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook