Prethodni članak
Sljedeći članak

Pogledajte koja je sve 'čudesa' policija pronašla u kućama u Zagorju u velikoj akciji


Kao što smo već vrlo opširno izvijestili ranije, policijski službenici PU krapinsko - zagorske uhitili su jučer jednog muškarca s područja Velikog Trgovišća zbog proizvodnje i prodaje marihuane.

Taj naš tekst možete u cijelosti pročitati klikom na sljedeći link:

Uhićen jedan od glavnih zagorskih dilera. Pronašli mu drogu i laboratorij za proizvodnju

Inače, danas prijepodne PU krapinsko - zagorsdka objavila je i detaljno priopćenje o čitavom događaju:

"Jučer, 20. veljače 2024. godine, policijski službenici Policijske uprave krapinsko-zagorske, temeljem naloga Županijskog suda u Zagrebu, izvršili su na tri lokacije pretrage obiteljskih kuća i osobnih automobila na području krapinsko-zagorske i zagrebačke županije. Izvršenim pretragama policijski službenici pronašli su četiri indor šatora-laboratorija s umjetnim rasvjetom i ventilacijom, 22 stabljike konoplje, 1970,7 grama marihuane, 120 komada sjemenki konoplje, razna oprema za uzgoj marihuane, nekoliko tisuća eura i 23 komada puščanog streljiva.

Izvršenim pretragama u obiteljskoj kući na području Velikog Trgovišća, kod 34-godišnjeg hrvatskog državljanina, pronađen je laboratorij s tri indor šatora i kompletnom opremom (umjetna rasvjeta i ventilacija) za uzgoj konoplje u kojima je bilo zasađeno 17 biljaka marihuane. Također je pronađeno i 1944,2 grama marihuane, 120 komada sjemenki konoplje tipa, više komada razne opreme za potrebe uzgoja marihuane i nekoliko tisuća eura. Zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela neovlaštene proizvodnje i prometa drogama iz čl. 190. st. 2. i 6. Kaznenog zakona, 34-godišnjak je uz kaznenu prijavu predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave krapinsko-zagorske.

Tijekom pretrage na području zagrebačke županije, odnosno Bistre, kod 30-godišnjeg hrvatskog državljanina pronađeno je 24 grama marihuane, indor šator s kompletnom opremom (umjetna rasvjeta i ventilacija) za uzgoj konoplje s pet zasađenih biljaka marihuane i nekoliko tisuća eura. Zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela neovlaštene proizvodnje i prometa drogama iz čl. 190. st. 2. i 6. Kaznenog zakona, protiv 30-godišnjaka biti će podnesena kaznena prijava.

Također je na području Bistre, kod 36-godišnjeg hrvatskog državljanina, pronađeno 2,5 grama marihuane i 23 komada puščanog streljiva, zbog čega će se protiv njega podnijeti optužni prijedlog zbog počinjenja prekršaja iz Zakona o suzbijanju zlouporabe droga i Zakona o nabavi i posjedovanja oružja građana.", priopćili su iz PU krapinsko - zagorske.

Također, policija je objavila i fotografije svojih "pronalazaka".

.

.

.

.

.

.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook