Prethodni članak
Sljedeći članak

Uhićen jedan od glavnih zagorskih dilera. Pronašli mu drogu i laboratorij za proizvodnju


Policijski službenici PU krapinsko - zagorske jučer su uhitili dvojicu mušakaraca, koji su se bavili proizvodnjom i prodajom droge, doznaje Zagorje.com.

Prema neslužbenim informacijama, u ekipi su bila trojica muškaraca međusobno 'poslovno povezana', no, jedan od njih nije uhićen, a drugi, koji je s područja općine Bistra je nakon uhićenja pušten na slobodu.

S druge strane, treći muškarac, inače s područja općine Veliko Trgovišće, nakon uhićenja je zadržan te će se protiv njega pokrenuti istraga. Kod njega je, naime, kako doznajemo, pronađen dobro opremljen laboratorij za proizvodnju marihuane, ali i veća količina droge, kao i 17 stabljika indijske konoplje.

Upravo za njega, kako doznaje Zagorje.com, policija već duže vrijeme sumnja da je jedan od glavnih dilera marihuane na području Krapinsko - zagorske županije, a sada će, po svemu sudeći, za to biti optužen i pred sudom.

Kod drugog uhićenog muškarca, koji je s područje općine Bistra, a koji je nakon uhićenja pušten, policija je također pronašla laboratorij i nekoliko stabljika marihuane, a koja je uloga bila trećeg člana ekipe, koji nije uhićen, već će biti samo prekršajno sankcioniran, za sada nam nije poznato.

Na naš upit o ovom događaju PU krapinsko - zagorska objavila je opširno priopćenje koje prenosimo u cijelosti:

"Jučer, 20. veljače 2024. godine, policijski službenici Policijske uprave krapinsko-zagorske, temeljem naloga Županijskog suda u Zagrebu, izvršili su na tri lokacije pretrage obiteljskih kuća i osobnih automobila na području krapinsko-zagorske i zagrebačke županije. Izvršenim pretragama policijski službenici pronašli su četiri indor šatora-laboratorija s umjetnim rasvjetom i ventilacijom, 22 stabljike konoplje, 1970,7 grama marihuane, 120 komada sjemenki konoplje, razna oprema za uzgoj marihuane, nekoliko tisuća eura i 23 komada puščanog streljiva.

Izvršenim pretragama u obiteljskoj kući na području Velikog Trgovišća, kod 34-godišnjeg hrvatskog državljanina, pronađen je laboratorij s tri indor šatora i kompletnom opremom (umjetna rasvjeta i ventilacija) za uzgoj konoplje u kojima je bilo zasađeno 17 biljaka marihuane. Također je pronađeno i 1944,2 grama marihuane, 120 komada sjemenki konoplje tipa, više komada razne opreme za potrebe uzgoja marihuane i nekoliko tisuća eura. Zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela neovlaštene proizvodnje i prometa drogama iz čl. 190. st. 2. i 6. Kaznenog zakona, 34-godišnjak je uz kaznenu prijavu predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave krapinsko-zagorske.

Tijekom pretrage na području zagrebačke županije, odnosno Bistre, kod 30-godišnjeg hrvatskog državljanina pronađeno je 24 grama marihuane, indor šator s kompletnom opremom (umjetna rasvjeta i ventilacija) za uzgoj konoplje s pet zasađenih biljaka marihuane i nekoliko tisuća eura. Zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela neovlaštene proizvodnje i prometa drogama iz čl. 190. st. 2. i 6. Kaznenog zakona, protiv 30-godišnjaka biti će podnesena kaznena prijava.

Također je na području Bistre, kod 36-godišnjeg hrvatskog državljanina, pronađeno 2,5 grama marihuane i 23 komada puščanog streljiva, zbog čega će se protiv njega podnijeti optužni prijedlog zbog počinjenja prekršaja iz Zakona o suzbijanju zlouporabe droga i Zakona o nabavi i posjedovanja oružja građana.", priopćili su iz PU krapinsko - zagorske.

Fotografije svega što je policija pronašla pogledajte klikom na link OVDJE.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook