Prethodni članak
Sljedeći članak

Počela obnova pješačkog mosta u Šetalištu Hrvatskog narodnog preporoda prema Pekomu u Krapini

Radovi obuhvaćaju kompletnu obnovu pješačkog mosta, pri čemu će se izgraditi i rampa za osobe s invaliditetom koje trenutno na mostu nema


Grad Krapina i u ovoj godini izdvaja značajna sredstva za građenje komunalne infrastrukture, za izgradnju, sanaciju i modernizaciju nerazvrstanih cesta i javnih površina, a kao što je i planirano, počela je i obnova pješačkog mosta u Šetalištu Hrvatskog narodnog preporodu prema Pekomu u Krapini.

 

Riječ je o projektu vrijednom gotovo pola milijuna kuna, a temeljem provedene javne nabave, ugovor o radovima sklopljen je između Grada Krapine i tvrtke Davor inženjering d.o.o. iz Zagreba. Radovi obuhvaćaju kompletnu obnovu pješačkog mosta, pri čemu će se izgraditi i rampa za osobe s invaliditetom koje trenutno na mostu nema. Obavit će se kompletna sanacija betonskih ploha mosta koji će biti ojačan dodatnom armaturom, napravit će se nova ograda mosta te zamijeniti plinske cijevi, a ograda će se napraviti i na rampi.

 

U proteklih osam godina značajna sredstva su uložena za sanaciju i izgradnju mostova na području Krapine koji su već vapili za obnovom, podsjeća gradonačelnik Zoran Gregurović. - U proteklom razdoblju izgrađen je most koji spaja Ulicu Frana Galovića i Ulicu dr. Franje Tuđmana kod Lidla. Sanirani su i rekonstruirani mostovi kod Kotke i na Trgu Ljudevita Gaja kod sv. Ivana, a sanirani su i propusti i mostovi u vanjskim mjesnim odborima i to u Donjoj Šemnici, u Vidovcu Krapinskom i u Strahinju. Također, pretprošle godine je saniran pješački most od Ulice Petra Zrinskog i Krsta Frankopana prema šetnici kod Osnovne škole Augusta Cesarca. Sada se sanira pješački most u Šetalištu Hrvatskog narodnog preporoda, a pripremljena je i dokumentacija za rekonstrukciju mosta u Lepajcima preko rijeke Krapinčice, u blizini željezničke stanice na cesti koja ide prema Krapinskim Toplicama, što je u planu za sanaciju iduće godine. U projektnoj dokumentaciji je u planu i proširenje tog mosta - ističe gradonačelnik Gregurović.

 

Gradonačelnik je građane zamolio za strpljenje. - Molim građane za strpljenje jer će most u Šetalištu Hrvatskog narodnog preporoda sada otprilike malo više od mjesec dana radi sigurnosti svih pješaka biti zatvoren. Kada radovi budu gotovi imat ćemo obnovljen most koji će biti sigurniji za sve pješake i na kojem će biti pristupne rampe za osobe s invaliditetom - poručio je gradonačelnik.

 

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook