Prethodni članak
Sljedeći članak

Na Mirogoju iznijeli lijes Milana Bandića, na sprovodu se očekuje puno ljudi

  • Robert Anic/PIXSELL

    Robert Anic/PIXSELL


Posljednji ispraćaj gradonačelnika Zagreba Milana Bandića održat će se na zagrebačkom Gradskom groblju Mirogoj u 12 sati. Proglašen je Dan žalost u Zagrebu, te su otkazane sve svečanost, a zastave su spuštene na pola koplja. 

Zamjenica gradonačelnika koja obnaša dužnost gradonačelnika Grada Zagreba dr.sc. Jelena Pavičić Vukičević, primila je gradonačelnika Grada Sarajeva Abdulah Skaka, gradonačelnika Grada Beograda Zoran Radojičić, gradonačelnika Grada Skopja Petre Shilegov, gradonačelnika Grada Splita Andro Krstulović Opara, gradonačelnika Grada Ljubljane Zoran Janković. Nakon sastanka, gradonačelnici će se upisati u Knjigu žalosti u predvorju Gradske uprave. 

Već sada se okupio veliki broj građana na Mirogoju kako bi se oprostili s Milanom Bandićem. Njegov su lijes izložili ispred mrtvačnice.

Hrvatski sabor u srijedu je minutom šutnje odao počast umrlom zagrebačkom gradonačelniku Milanu Bandiću koji je u svojoj bogatoj političkoj karijeri pet puta bio biran za saborskog zastupnika.

Bandić je za zastupnika u Hrvatskom saboru biran 2000., 2003., 2008., 2015. i 2016., podsjetio je predsjednik Sabora Gordan Jandroković koji je Bandićevoj obitelji, prijateljima i suradnicima izrazio iskrenu sućut.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook