Prethodni članak
Sljedeći članak

Pobijedili već u prvom krugu, ostaju načelnici i načelnice

Pogledajte u kojim općinama


Josip Milički i dalje ostaje načelnik Marije Bistrice. Pobijedio je svoje protukandidate Branimiru Glavicu ispred HSS-a i HNS-a te Zvonka Županića iz SDP-a.

- Prije svega zahvala svim biračima na potpori, hvala što su prepoznali moj dosadašnji rad jer su nam dali šansu da u sljedeće četiri godine završimo što smo započeli, sa svim projektima, a sve za dobrobit cijele općine Marija Bistrica i našeg Svetišta. Čestitke i mojim protukandidatima koji su sudjelovali na ovim lokalnim izborima – izjavio je Milički za portal Zagorje.com

U Maču je u utrci bilo dvoje kandidata, SDP-ova dosadašnja načelnica Mladenka Mikulec i i HDZ –ov Igor Pelko. Birači u Maču najveću potporu dali su aktualnoj načelnici Mladenki Mikulec (SDP) koja je prema neslužbenim rezultatima osvojila 84,5 posto glasova, a u vijeću 10 od 13 vijećnika.

- Zahvaljujem se svim biračima koji su mi dali glas, povjerenje i veliki zadatak da dalje nastavimo ovako, ali još jače za Mače. Ovaj je rezultat stvarno dokaz da se 4 godine radilo, međusobno uvažavalo. Sada ovj rezultat treba opravdati i od sutra dalje krenuti istim žarom – izjavila je Mikulec.

Ljubica Jembrih (HDZ) i dalje ostaje načelnica Lobora. Pobijedila je svog protukandidata Krunoslava Bodalca. HDZ-ova lista je dobila i većinu u vijeću.

Zahvaljujem svima koji su izašli na izbore i iskoristili svoje biračko pravo, svima onima koji su dali povjerenje meni mojem timu, koji su prepoznali naš rad i našu viziju za razvoj Lobora. Hvala mladom timu koji je ustrajan uz mene i podržava naš program. Mi smo danas jako ponosni na sve Loborce i Loborke, a svojim rad m i rezultatima kroz 4 godine potrudit ćemo se da i oni budu ponosni – rekla je Jembrih.

Bez iznenađenja i novih lice na načelničkim mjestima ostaje i u Budinščini, gdje je Radovan Hercigonja (HDZ), osvojio 526 glasova, Desiniću, gdje načelnik ostaje Zvonko Škreblin, Đurmancu gdje je načelnik i dalje Damir Belošević (HDZ), Hrašćini, gdje ostaje Branko Tukač (HSS). U još jedan mandat ide i Boris Tušek (HDZ) u Novom Golubovcu, Anđelko Topolovec u Radoboju, Marko Kos (SDP) u Svetom Križu Začretju, Mladen Hercigonja (SDP) u Tuhlju, Robert Greblički u Velikom Trgovišću.

Da su mirni za još jedan mandat, i ranije su znali Ksenija Krivec Jurak, načelnica Zagorskih Sela, Robert Šplajt, načelnik Kumrovca te Zlatko Bartolić, načelnik Mihovljana, pošto su bili jedini kandidati u svojim općinama.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook