Prethodni članak
Sljedeći članak

Evo u kojim općinama je siguran ili vjerojatan drugi krug, a u kojim su se dogodile promjene

U čak sedam općina načelnik nije izabran u prvom krugu po trenutnim privremenim rezultatima


Stanovnici općine Bedekovčina ponovno će na izbore. U drugom krugu birat će između dosadašnjeg načelnika Darka Bana, kandidata SDP-a i HSU-a koji je prema trenutnim podacima osvojio 34,24% i Željka Odaka, kandidata koalicije HDZ-HNS-Reformisti-SU-HSLS koji trenutno ima 33,17% .


Drugi krug izbora vjerojatno bi se mogao održati i u Gornjoj Stubici gdje bi se moglo birati između Jasmina Krizmanića koji kao kandidat HNS i Reformista trenutno ima 46,87% I Vladimira Škvorca, kandidata koalicije SDP-HSU s trenutnih 37,64%.


U Humu na Sutli također vjerojatni drugi krug. Zvonko Jutriša, kandidat grupe birača trenutno ima 38,88 %, a Mario Antonić, kandidat HDZ-a 33,95 %.


Drugi krug se smiješi svim kandidatima u Kraljevcu na Sutli. Trenutno Blanka Stipčić Berić (SDP) ima 37,76%, Dražen Jambrešić (HDZ) 29,27% I Danijela Pongrac, kandidatkinja grupe birača 29,02 % glasova.


Građani Petrovskog također će vjerojatno u drugi krug. Trenutno Stjepan Krklec (HDZ-DHSS) ima 46,20%, a Monika Poslončec(SDP-HSS) 19,81%.


I u Stubičkim Toplicama očekuje se drugi krug. Josip Beljak, kandidat grupe birača je na trenutnih 30,27%, a Sabina Frgec (SDP) na 26,44%.


Po svemu sudeći i Zlatar Bistricu bi mogao dočekati drugi krug. Žarko Miholić (SDP-HSS-HSU) je na 44,08%, a nezavisna Vesna Mikulec na 31,31%

Svojevrsno iznenađenje je u Jesenju gdje je prvi krug dobio kandidat HDZ-a Dario Cvrtila s 57,67%, u Krapinskim Toplicama gdje je Gordana Jureković (SDP-HSU) pobijedila u prvom krugu.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook