Prethodni članak
Sljedeći članak

OVO JE NAJBOLJA HRVATSKA VOJNIKINJA: Ministar joj uručio medalju


Potpredsjednik Vlade Republike Hrvatske i ministar obrane Ivan Anušić i načelnik Glavnog stožera Oružanih snaga Republike Hrvatske u utorak 20. veljače 2024. godine u Ministarstvu obrane uručili su pohvale i nagrade najboljim vojnicima/mornarima i dočasnicima mjeseca te medalje najboljoj vojnikinji i dočasniku za 2023. godine.

Najbolja vojnikinja u 2023. godini je pripadnica Hrvatske kopnene vojske Alena Pejić, dok je najbolji među dočasnicima stožerni narednik Damir Sertić iz Pukovnije vojne policije.

Uručivši medalje najboljoj vojnikinji i dočasniku, ministar obrane još jednom je poručio kako su upravo hrvatske vojnikinje i vojnici, dočasnici i časnici, još od vremena Domovinskog rata pa sve do danas, najbolje što Hrvatska ima.

“Hvala vam na predanoj i časnoj službi hrvatskome narodu i Domovini. O tome koliko profesionalno obnašate svoje vojne dužnosti govori i činjenica kako hrvatski narod najviše povjerenja ima upravo u Hrvatsku vojsku”, kazao je ministar obrane te dodao kako vjeruje da će nove generacije pobjedničke Hrvatske vojske, domoljublje i vrijednosti i znanja iz Domovinskog rata, prenositi generacijama koje dolaze.

“Kao ministar obrane nastavit ću se zalagati za daljnje jačanje statusa i položaja Hrvatske vojske u društvu, ali i za poboljšanje materijalnih prava te uvjeta života i rada svih pripadnica i pripadnika Oružanih snaga RH”, nastavlja Anušić. Na kraju, kazavši kako vjeruje da će u obnašanju svojih dužnosti i poslova nastaviti biti Domovini vjerni, poželio im je puno sreće i uspjeha u daljnjem radu i privatnom životu: “Neka vas čuva dragi Bog, neka na vašem putu sigurne i zadovoljne budu i vaše obitelji. Hvala vam još jednom na svemu plemenitom i dobrom što činite za hrvatski narod i hrvatsku državu”.

Načelnik Glavnog stožera RH admiral Robert Hranj istaknuo je kako današnje pohvale, nagrade i medalje dokazuju izvrsnost te visoku razinu profesionalizma pripadnica i pripadnika Oružanih snaga RH.

“Neka vam i dalje najvažnija zadaća bude obrana Domovine. Čuvajte i štitite njezine interese, ulažite u sebe i nikada nemojte pristati na prosječnost. Hrvatska vojska treba one najbolje”, poručio je admiral Hranj.

U ime pohvaljenih i nagrađenih vojnika/mornara i dočasnika, pristunima se obratio prvi dočasnik Oružanih snaga RH časnički namjesnik Dražen Klanjec te zahvalio Ministarstvu obrane i ministru Anušiću na svim nastojanjima da se kvaliteta života i rada pripadnika HV-a podigne na još višu razinu.

Naime, odabir najboljeg dočasnika i vojnika/mornara mjeseca i godine provodi Dočasnički lanac potpore Oružanih snaga Republike Hrvatske.

Tako se za najboljeg dočasnika i vojnika/mornara mjeseca i godine predlažu kandidati koji su postigli iznadprosječne rezultate u obuci i/ili vježbama, tijekom obnašanja dužnosti, po pitanju unaprjeđenja sustava i drugo.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook