Prethodni članak
Sljedeći članak

OSTVARILI MU SAN: Juniori Mladosti darivali svog vratara Golfom dvojkom

Tihomir je sanjao Golfa dvojku, koji mu je nažalost bio nedostižan, ali njegovi kolege i trener ostvarili su mu taj san


Prekrasnu uskršnju priču kreirali su juniori zabočke Mladosti na čelu s trenerom Damirom Srebačićem i igračem Denisom Celjakom. Ovaj je dvojac pokrenuo ostatak momčad da svom golmanu, Tihomiru Kuljiju, za 18. rođendan kupe Golf dvojku i tako mu pojednostave i uljepšaju njegov ne baš lagan život.

U tajnosti su juniori Mladosti skupili novac, a za kupnju dvojke i njegovo dovoženje pred klupske prostore Mladosti bili su zaduženi Mirko Hrastinski i Miljenko Celjak, čiji sinovi brane boje juniora. Tihomiru je rečeno da je na veliku subotu utakmica, a dok se on spremao u svlačionici „crvena Kristina“ s mašnicom je iskrcana pokraj restorana u SRC Zaseka. Kad je Tihomir ugledao poklon, primio se za glavu, oduševljenje je bilo neviđeno. Dok drugi dječaci u njegovim godinama sanjaju Porschee, Mercedese, BMW-e, Tihomir je sanjao Golfa dvojku, koji mu je nažalost bio nedostižan, ali njegove kolege i trener ostvarili su mu taj san. Tihomir je ovaj automobil ima do sada imao samo na desktopu svojeg računala, a od ove velike subote je i u njegovom dvorištu.

- Ne mogu jednostavno opisati ovaj osjećaj riječima. Dečki su mi ostvarili životni san. Jednostavno još nisam potpuno došao k sebi – oduševljen i pomalo šokiran bio je Tihomir.

Tihomir živi skromno, ali pošteno i ponosno, sa svojom majkom i sestrom u zabočkom Pavlovcu u koji su se doselili iz Zlatara. S 11 godina je počeo braniti u Zlataru, a s 12 i pol nastavio je u Mladosti. Dvije je godine ova obitelj proživljava od skromnih primanja majke, no nadamo se da im dolaze bolji dani. Zaposlila se sestra, a Tihomir obavlja praksu u restoranu Punkt, za što dobiva nadoknadu, a nada se da će nakon škole tamo naći i posao.  Ovaj mladić neće postati postati Ter Steigen ili Kahn, ali postat će kvalitetan član zajednice  i borac, koji će se znati nositi za životnim nedaćama, ćemu teži.

- Tihomira znam od šestog razreda, od kada trenira u našem klubu. Pomalo je svojeglav, ali pošten dečko. Kao i svi znao je imati svojih mušica, ali uspio sam ga usmjeriti na dobar put. Tihomir je vrijedan , odgovoran i pošten mladić, a cilj nam je da iz našeg omladinskog pogona izlaze takvi mladići – riječi su voditelja omladinskog pogona Mladosti, Damira Srebačića.

 

 

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook