Prethodni članak
Sljedeći članak

Općina Lobor svim osnovnoškolcima sufinancira školsku prehranu

Želimo da školovanje naših najmlađih prođe što bezbrižnije, kaže načelnica Ljubica Jembrih


Uz niz demografskih mjera koje Općina Lobor već niz godina provodi, od ove školske godine roditeljima dodatno će olakšati školovanje njihove djece. Naime, Općina će svim roditeljima svih osnovnoškolcima sufinancirati troškove školske prehrane.

Radi se o novoj i hvalevrijednoj mjeri kojom Općina nastoji roditeljima pomoći u vrijeme sve većeg rasta cijena kako bi školovanje najmlađih stanovnika Lobora prošlo što bezbrižnije.

- Odluku o sufinanciranju školske prehrane za učenike osnovne škole koji imaju prebivalište na području Općine Lobor donijeli smo prvenstveno kako bismo njima i njihovim roditeljima olakšali stanovanje. Svjesni smo da je sve veći rast cijena, kako hrane, tako i energenata udarac na kućni budžet velikom dijelu naših mještana zbog čega im kroz sve mjere koje provodimo nastojimo pomoći – rekla je načelnica Ljubica Jembrih.

Kako bi ostvarili sufinanciranje školske kuhinje, roditelji do 30. rujna moraju predati zahtjev sa svom popratnom dokumentacijom u Općinu Lobor, a svi detalji dostupni su na službenim web stranicama. Pravo na sufinanciranje školske prehrane učenika u stopostotnom iznosu imaju kućanstva čiji član prima socijalnu pomoć, roditelji troje ili četvero djece koja se redovno školuju te samohrani roditelji, dok pravo na sufinanciranje od 50 posto imaju roditelji čiji prihodi po članu kućanstva ne iznose više od 2000 kuna mjesečno.

Osim ove nove i hvalevrijedne odluke, Općina Lobor i ove godine sufinancira radne bilježnice, financira dodatni radni materijal, izlete i projekte te sufinancira prijevoz i smještaj srednjoškolaca u učeničkim domovima, a kao i svake godine, prvašićima u Osnovnoj školi Franje Horvata Kiša u Loboru i Područnoj školi Petrova Gora prvog dana nove školske godine uručeni su prigodni pokloni. Tom prilikom načelnica Jembrih poručila im je da budu hrabri, uporni i marljivi, a Općina će ih pratiti kroz cijelo njihovo obrazovanje.

- Naše stanovnike pratimo od najmanjih nogu što dokazuju i sve demografske mjere koje provodimo, a u tom smjeru nastavljamo i dalje. Općina ulaže značajna sredstva u obrazovanje pa tako naše učenike pratimo kroz cijelu godinu i rado se uključujemo u sve projekte i aktivnosti – zaključila je načelnica Jembrih te pozvala sve sudionike u prometu na dodatan oprez kako bi najmlađi stanovnici Lobora na putu prema školi bili sigurni.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook