Prethodni članak
Sljedeći članak

U Zaboku na tri lokacije postavljene kante za pseći izmet

U Zaboku je stalni porast broja pasa kao kućnih ljubimaca te vlasnici prilikom šetnje nisu imali kamo odložiti izmet


Na tri lokacije u gradu Zaboku postavljene su kante za pseći izmet. Prema riječima direktorice komunalne tvrtke Plavinka, Sonje Horvat, prilikom održavanja zelenih površina uočeno je kako radnici na poslovima održavanja doživljavaju neugodnosti prilikom košnje zbog nailaska na pseći izmet, a i sama prisutnost istoga narušuje sliku grada. Također, istaknula je Horvat, u Zaboku je stalni porast broja pasa kao kućnih ljubimaca te vlasnici prilikom šetnje nisu imali kamo odložiti izmet.

-Nabavom i montažom kanti za pseći otpad željeli smo potaknuti vlasnike pasa na odgovorno ponašanje i provođenje Gradske odluke o načinu i uvjetima držanja kućnih ljubimaca, učiniti grad ljepšim i u konačnici olakšati radnicima tvrtke održavanje zelenih površina. Kante su postavljene na tri lokacije koje su najprometnije pri šetnji pasa na Trgu K. Š. Đalskog, uz zebru ispred ljekarne, na kraju Radničkog naselja ispred Gimnazije i uz Ulicu Matije Gupca poslije semafora, uz stepenice prema Domu zdravlja. U budućnosti je planirana nabava i postava još nekoliko kanti za pseći otpad, na lokacijama koje predlože vlasnici pasa – zaključila je Sonja Hovat.

Valja reći kako je to jedna od ideja predložena i u sklopu projekta ‘Uzmi pare i napravi nešto za mlade’ te ideja predložena u sklopu realizacije Dječjeg participativnog proračuna od strane osnovnoškolaca.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook