Prethodni članak
Sljedeći članak

Općina Kumrovec nastavlja s uređenjem stadiona kojeg je dobila u vlasništvo od države

Općina Kumrovec ovih dana priprema prijavu projekta na natječaj Ministarstva turizma. Riječ je o projektu vrijednom oko 400.000,00 kuna koji predviđa uređenje tribina i tartan staze na stadionu u Razvoru, a koji se nadovezuje na također prijavljen projekt energetske obnove kompleksa u Razvoru


Treća faza obnove stadiona u Razvoru i popratnih sadržaja, kojeg je 2019. godine Općina Kumrovec dobila u trajno vlasništvo od hrvatske Vlade ovih je dana u fazi prijave na natječaj Ministarstva turizma.

– Svake godine u granicama svojih mogućnosti investiramo određena sredstva u obnovu i rekonstrukciju stadiona. Sada je na red došla velika stadionska tribina, a ovom prilikom bi se zamijenile sve dotrajale sjedalice i obnovio betonski dio tribine. Isto tako, uredila bi se i tartan staza koja je sve ovo vrijeme odolijevala zubu vremena i još se uvijek dobro drži, makar je postavljena 1987. godine za potrebe održavanja Univerzijade. Ona bi se obnovila, pofugirali bi se napukli dijelovi i stavila bi se ponovno u funkciju. Obnovila bi se i ograda oko samog stadiona, koja je sad već isto u lošem stanju i uredio bi se okoliš oko igrališta – otkrio nam je planove uređenja stadiona  načelnik Šplajt.

Procijenjena vrijednost ovih radova prijavljenih na natječaj u sklopu sufinanciranja izgradnje sportskih građevina iznosi oko 400.000,00 kuna plus PDV. No, Općina Kumrovec se nada da će proći i na natječaju za Mjeru 7.4.1 Programa ruralnog razvoja te time zaokružiti ciklus investiranja u stadion i u zgradu u sklopu stadiona u Razvoru.

– Nadamo se pozitivnom ishodu tog natječaja. Dosta smo visoko na ljestvici od oko 280 gradova i općina koji su prijavili projekte, mi smo 37. od do sada prihvaćena 24 projekta. Nadamo se da će Ministarstvo poljoprivrede i Agencija za plaćanja u poljoprivredi povećati financijsku omotnicu, kako bi još dvadesetak – tridesetak jedinica lokalne samouprave dobilo priliku da realizira svoje projekte. Na taj način bismo i mi mogli u stopostotnom iznosu ostvariti financiranje od prijavljenih milijun eura. Tim je projektom predviđeno financiranje velike investicije u energetsku obnovu pokrova cijele zgrade i njenog još neuređenog dijela, svlačionica i malog, multifunkcionalnog igrališta, kao i asfaltiranje svih pristupnih puteva i parkirališta u okolici zgrade – rekao je Šplajt.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook

 
iz valute
u valutu

Tečajna lista služi isključivo u informativne svrhe i podliježe promjeni bez prethodne najave. Zagorje.com ne može jamčiti točnost tečajne liste koju koristi konverter. Prije provođenja stvarnih transakcija potrebno je provjeriti trenutni tečaj kod službene ustanove. Tečajna lista dohvaćena je prema online podacima Hrvatske narodne banke.

mojtv.hr - kompletan tv program