Prethodni članak
Sljedeći članak

Općina Kumrovec nastavlja s uređenjem stadiona kojeg je dobila u vlasništvo od države

Općina Kumrovec ovih dana priprema prijavu projekta na natječaj Ministarstva turizma. Riječ je o projektu vrijednom oko 400.000,00 kuna koji predviđa uređenje tribina i tartan staze na stadionu u Razvoru, a koji se nadovezuje na također prijavljen projekt energetske obnove kompleksa u Razvoru


Treća faza obnove stadiona u Razvoru i popratnih sadržaja, kojeg je 2019. godine Općina Kumrovec dobila u trajno vlasništvo od hrvatske Vlade ovih je dana u fazi prijave na natječaj Ministarstva turizma.

– Svake godine u granicama svojih mogućnosti investiramo određena sredstva u obnovu i rekonstrukciju stadiona. Sada je na red došla velika stadionska tribina, a ovom prilikom bi se zamijenile sve dotrajale sjedalice i obnovio betonski dio tribine. Isto tako, uredila bi se i tartan staza koja je sve ovo vrijeme odolijevala zubu vremena i još se uvijek dobro drži, makar je postavljena 1987. godine za potrebe održavanja Univerzijade. Ona bi se obnovila, pofugirali bi se napukli dijelovi i stavila bi se ponovno u funkciju. Obnovila bi se i ograda oko samog stadiona, koja je sad već isto u lošem stanju i uredio bi se okoliš oko igrališta – otkrio nam je planove uređenja stadiona  načelnik Šplajt.

Procijenjena vrijednost ovih radova prijavljenih na natječaj u sklopu sufinanciranja izgradnje sportskih građevina iznosi oko 400.000,00 kuna plus PDV. No, Općina Kumrovec se nada da će proći i na natječaju za Mjeru 7.4.1 Programa ruralnog razvoja te time zaokružiti ciklus investiranja u stadion i u zgradu u sklopu stadiona u Razvoru.

– Nadamo se pozitivnom ishodu tog natječaja. Dosta smo visoko na ljestvici od oko 280 gradova i općina koji su prijavili projekte, mi smo 37. od do sada prihvaćena 24 projekta. Nadamo se da će Ministarstvo poljoprivrede i Agencija za plaćanja u poljoprivredi povećati financijsku omotnicu, kako bi još dvadesetak – tridesetak jedinica lokalne samouprave dobilo priliku da realizira svoje projekte. Na taj način bismo i mi mogli u stopostotnom iznosu ostvariti financiranje od prijavljenih milijun eura. Tim je projektom predviđeno financiranje velike investicije u energetsku obnovu pokrova cijele zgrade i njenog još neuređenog dijela, svlačionica i malog, multifunkcionalnog igrališta, kao i asfaltiranje svih pristupnih puteva i parkirališta u okolici zgrade – rekao je Šplajt.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook