Prethodni članak
Sljedeći članak

OPĆINA BEDEKOVČINA POTPISALA UGOVOR S HRVATSKIM VODAMA O SUFINANCIRANJU RADOVA NA SANACIJI KLIZIŠTA MAGDALENIĆEVA ULICA - FAZA I

Trenutno je u tijeku postupak javne nabave za radove na sanaciji klizišta Magdalenićeva ulica-Faza I.


Sredstva za radove na sanaciji klizišta Magdalenićeva ulica-faza I ugovorena su u iznosu do najviše 2,5 milijuna kuna, od čega Hrvatske vode sufinanciraju 60% odnosno najviše do 1,5 milijuna kuna, a Općina 40% iznosa odnosno najviše do 1 milijun kuna.

Magdalenićeva ulica važna je ne samo mještanima ulice, već i za prilaz groblju u Bedekovčini te Crkvi sv. Barbara. Krećemo s prvom fazom radova gdje saniramo tri dionice klizišta – pojasnio je općinski načelnik Darko Ban dodajući da se radi o velikom iznosu za koji se čekalo gotovo tri godine.

-Čekali smo dosta dugo vremena, imamo građevinsku dozvolu više od tri godine. Općina je na vrijeme napravila sve potrebne predradnje. Pripremili smo kompletnu dokumentaciju, sve smo imali spremno i čekali smo prvi natječaj. – dodao je općinski načelnik Darko Ban.

Radovi sanacije obuhvaćaju rekonstrukciju nerazvrstane ceste zbog pojave klizišta u Magdalenićevoj ulici u dužini od 360 m. Na dijelu ceste u dužini od cca 240 m planira se kompletna obnova postojeće nerazvrstane ceste koja uključuje proširenje ceste s popravkom horizontalnih cestovnih elemenata, izvedbom elemenata oborinske odvodnje, te izgradnjom nogostupa i izvedbom dva potporna i dva parapetna zida. Na dijelu ceste u dužini cca 120 m predviđa se samo izgradnja tri parapetna zida, te se na tom dijelu neće rekonstruirati cesta niti će se graditi nogostup i oborinska odvodnja.

Trenutno je u tijeku postupak javne nabave za radove na sanaciji klizišta Magdalenićeva ulica-Faza I.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook

Pojačan je promet na gradskim cestama i obilaznicama, pojedinim dionicama autocesta i graničnim prijelazima. Poteškoće u prometu, povremeni zastoji i vožnja u koloni mogući su u zonama privremene regulacije prometa te na pojedinim graničnim prijel...

 
iz valute
u valutu

Tečajna lista služi isključivo u informativne svrhe i podliježe promjeni bez prethodne najave. Zagorje.com ne može jamčiti točnost tečajne liste koju koristi konverter. Prije provođenja stvarnih transakcija potrebno je provjeriti trenutni tečaj kod službene ustanove. Tečajna lista dohvaćena je prema online podacima Hrvatske narodne banke.

mojtv.hr - kompletan tv program