Prethodni članak
Sljedeći članak

Na ekipnom paraatletskom prvenstvu Hrvatske 4 člana Udruge Sveta Ana i sumještanin bili treći

Iz Lobora nastupilo je petero atletičara, članova Atletskog kluba AKOI URIHO iz Zagreba, od čega su 4 člana Udruge Sveta Ana, te sumještanin Luka Đukez, a koji su u ukupnom poretku klubova zauzeli treće mjesto


Na Atletskom stadionu Mladost u Zagrebu ove je nedjelje održano Ekipno paraatletsko prvenstvo Hrvatske. Nastupilo je 13 klubova, a ukupno 84 sportaša. Iz Lobora nastupilo je petero atletičara, članova Atletskog kluba AKOI URIHO iz Zagreba, od čega su 4 člana Udruge Sveta Ana, te sumještanin Luka Đukez, a koji su u ukupnom poretku klubova zauzeli treće mjesto.

U muškoj konkurenciji nastupili su Mihael Knok u bacanju kugle težine 7,200 kg u kategoriji F20 s rezultatom 5,32 metra koji je zauzeo odlično 5.mjesto. U ženskoj konkurenciji nastupile su Ivana Vlahović, u trčanju na 100 metara u kategoriji T20 s vremenom 17:46, a utrku je završila na fantastičnom drugom mjestu. Natali Hubak natjecala se u trčanju na 100 metara u kategoriji T20, s vremenom 18:78 zauzela je 4. mjesto i u trčanju na 400 metara u kategoriji T20 s vremenom 1:38.77 zauzela je također odlično 3.mjesto. Za Natali je ovo bio prvi nastup na paraatletskim natjecanjima, te je nastupila kao najmlađa paraatletičarka. Uz Ivanu i Natali u ženskoj konkurenciji još je nastupila i Monika Čižmek, a ntajecala se u trčanju na 100 metara u kategoriji T20 s vremenom 23:43 i osvojenim 6.mjestom.

Naš sumještanin Luka Đukez nastupio je u bacanju koplja u kategoriji F36 s rezultatom 17,10 metara. Tim rezultatom je popravio svoj dosadašnji državni rekord za 67 centimetara. Luka je nastupio i utrci na 1500 metara u kategoriji T38 s vremenom 5:24.62, čime je popravio vlastiti državni rekord.

Ukupni poredak klubova se odredio zbrajanjem bodova prema važećim RAZA tablicama, te se bodovao postignuti rezultat atletičara, a ne poredak u konkurenciji. 'Ponosni smo na uspjehe naših članova, te svima čestitamo na upornosti, hrabrosti, odvažnosti i borbi sa srcem. Jer, sve se može kad se hoće, a naši članovi su bezbroj puta do sada dokazali da nema odustajanja - kaže nam predsjednica Udruge Sveta Ana KZŽ Mateja Posarić.

Sljedeće paraatletsko natjecanje trebalo bi se održati 25. srpnja u Zagrebu.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook