Prethodni članak
Sljedeći članak

Oldtimer rally u Zaboku okupio brojne zaljubljenike u stare motore i automobile

Rally se vozi od Zaboka do Kumrovca


Ove nedjelje započela je manifestacija 'Svibanj u Zaboku'. Ono što je privuklo veliku pažnju jest Oldtimer rally, koji je kod Supercentra Trgocentra okupio zaljubljenike u motore i automobile, a organizirao ga je Oldtimer klub Zabok, dok su pokrovitelji i sponzori Grad Zabok i Općina Kumrovec.

Predsjednik kluba Dragutin Tisanić poželio je svima dobrodošlicu na rally koji se vozi od Zaboka do Kumrovca. - Ovaj susret proizlazi iz našeg programa Oltimer kluba Zabok Hrvatsko zagorje. Plan je napravljen prošle godine i započeli smo ga ostvarivati s posjetom gradonačelniku Zaboka Ivanu Hanžeku. Dogovorili smo se za minutu, a kada sam dobio njegovu potporu, otišao sam u Općinu Kumrovec, koja nas je također podržala – rekao je Tisanić, prisjetivši se prijašnjih rallyja u organizaciji svojeg kluba.

-Grad Zabok je 30 godina ispraćao rallyje u zemlji i inozemstvu, to su bila putovanja za Vukovar 30.5.1997. godine, pa u Slavoniju, Liku, od Poreča do Dubrovnika, Sarajevo, Slovenija, Mađarska, Njemačka, Austrija, Italija i San Marino, sve smo mi to obišli. Kada gledam malo u prošlost, više nitko i nikad neće, mislim, moći organizirati tako velike rallyje, bili smo mladi i bila su druga ekonomska vremena – rekao je Tisanić. Predsjednik Oldtimer kluba zahvalio je i sponzorima Trgocentru Zabok, tvrtki Branimira Jerneića iz Repovca, Vladimira Zajca iz Špičkovine, Caffe baru Queen, dodavši da je u su pomogli i Zagorski list, Signalprint i Saša Hranić, Radio Stubica, član kluba Vladimir Šamec i PU krapinsko – zagorska.


Gradonačelnik Ivan Hanžek poželio je svim ljubiteljima motora i automobila starijih godišta dobrodošlicu u Zabok. – Sve nas veseli da vas ponovno vidimo, da su, nadamo se, prošla krizna vremena s COVID – om i da ćemo se opet moći zajedno družiti, provoditi projekte i programe koji su dobri za dušu i srce, a malo lošiji za novčanik. Ali kada sve završi, zaboravlja se na te tegobe i ostaju lijepe uspomene. Pažljivu vožnju, lijepo vrijeme i sretno se vratite doma – poželio je Hanžek.

U 10 sati sa Trga K.Š. Gjlaskog starta HEP Zagorje TREKK koji će okupiti više stotina trkača, a na livadi pored Sportske dvorane u Zaboku očekuje vas proslava 27. obljetnice akcije Bljesak i 1. maja u organizaciji branitelja i Grada. Organizatori su pripremili besplatan grah u Restoranu KTC, a potom od 14 sati nastup mažoretkinja, sportske igre te sadržaje za djecu i tamburaše.

 

 

Čitavu fotogaleriju pogledajte OVDJE

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook