Prethodni članak
Sljedeći članak

Državni vrh u Okučanima na 27. obljetnici VRO ‘Bljesak’

Vojno-redarstvena akcija Hrvatske vojske i specijalne policije RH pod nazivom Bljesak počela je u 5:30 ujutro 1995. godine


U Okučanima se danas obilježava 27. obljetnica vojno-redarstvene operacije "Bljesak". U Okučane su stigli predsjednik Republike Zoran Milanović, premijer Andrej Plenković i predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković, kao i obitelji poginulih branitelja, suborci, predstavnici vojnog vrha te brojna izaslanstva. Svečanost obilježavanja godišnjice te vojno-redarstvene akcije započela je budnicom u izvedbi Orkestra OS RH, a nakon mise zadušnice, sve do večernjih sati, uslijedit će bogat popratni program. Državni vrh položio je vijence i zapalio svijeće kod spomen obilježja "Kristalna kocka vedrine“ u 9 sati, piše Večernji.hr.

Vojno-redarstvena akcija Hrvatske vojske i specijalne policije RH pod nazivom Bljesak počela je u 5:30 ujutro 1995. godine. Prvi napad HV-a izvršen je na južni i središnji dio zapadnoslavonske enklave Republike Srpske Krajine snagama sastavljenim od dijelova četiri profesionalne brigade te niza specijalnih, pričuvnih, domobranskih i policijskih postrojbi. U akciji je sudjelovalo oko 7.200 hrvatskih vojnika i policajaca.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook