Prethodni članak
Sljedeći članak

Obilježena 28. obljetnica vojno - redarstvene operacije „Bljesak“


Udruga dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Krapinsko - zagorske županije obilježila je na prostorima reGARDENA u Zaboku 28. obljetnicu vojno - redarstvene operacije „Bljesak“ i 32. obljetnicu od početka Domovinskog rata u nazočnosti preko stotinu članova udruge i prijateljskih udruga UVSJP Barun, UDiVDR Bedekovčina, UHVIDRA, UBDR Sveti Juraj Gornja Stubica, predstavnika Ministarstva hrvatskih branitelja te gradova Zabok i Oroslavje.

Obilježavanje je otpočelo prigodnim govorima gradonačelnika Zaboka Ivana Hanžeka i gradonačelnika Oroslavja Viktora Šimunića te prvom šetnjom biciklističko - pješačkom stazom Zabok-Oroslavje koju je pohodilo 26 članova udruge sa članovima obitelji.

Na pola puta u Oroslavju kod člana udruge Grabušić Nenada organizirana je okrijepa i domjenak uz nazočnost gradonačelnika Oroslavja.

Obilježavanja obljetnice nastavilo se povratkom sa šetnjice duljine 7 kilometara ze natjecanjima u bacanju potkove, elektronskom pikadu, visećoj kuglani te alki na zagorski način. Najuspješniji natjecatelji nagrađeni su peharima i medaljama.

Za sve učesnike i goste članovi udruge skuhali su grah, a udruga je osigurala prigodne majice s obilježjima aktivnosti za 1. šetnjicu i 28. obljetnicu VRO Bljesak.

 

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook