Prethodni članak
Sljedeći članak

Novi projekt u Kajkaviani: Kreću predavanja o važnosti medijske pismenosti


U partnerstvu s udrugama Kućni kolektiv iz Klanjca i Društvom za komunikacijsku medijsku kulturu (DKMK) iz Zagreba, udruga Kajkaviana osmislila je projekt SNIMKAJ, akronim za „Svaku novost istražiti moraš s Kajkavianom“, koji se odvija od rujna do kraja studenog 2022.

Ovim se projektom želi se ponuditi djeci i mladima, roditeljima te učiteljima i stručnim suradnicima u školama sadržaje kojima će se podizati i njihova svijest o važnosti medijske pismenosti. 

Za potporu roditeljima predviđena su predavanja sljedećih naslova:

Kako prepoznati senzacionalizam  - izv. prof. dr. sc. Igor Kanižaj (Zagreb) - 21. 9. u 18 sati

Kako kreirati medijski sadržaj -  dr. sc. Ivan Uldrijan (Samobor) - 27. 9. u 18 sati

Mediji bez nasilja -  doc. dr. sc. Lana CibociPerša - 4. 10. u  18 sati

Čarobni svijet reklama - prof. dr. sc. Danijel Labaš - 12. 10. u 18 sati.

Predviđene edukacije za odrasle su besplatne, a izvodit će se online.

Provodit će se i radionice uživo za učenike osnovnoškolske dobi. Program uključujeradionice glume i izvedbenog pokreta, radionice osnova filmske režije te radionice kamere,snimanja i osnove montaže. Osnove snimateljske tehnike, praktičan rad s kamerom tekreativni oblici vizualnog izražavanja usmjereni su izradi završnog zadatka – igranog filma sedukativnim karakterom. 

Izv. prof. dr. sc. Marina Gabelica s Učiteljskog fakulteta u Zagrebu osmislila je za učitelje (razredna nastava, učitelji Hrvatskog jezika i stručni suradnici knjižničari)edukaciju kroz 3 online interaktivna predavanja i radionice: Kako gledati film (i razgovarati o njemu) – kritičko gledanje filma: doživljaj i jezik filma, Upoznavanje s medijskim platformama namijenjenim učiteljima i drugim korisnicima koje objedinjuju materijale za filmsku nastavu, reprodukciju filmova, i medijsku kulturu općenito te Školski filmski klub – slobodna aktivnost kojom se razvija filmska i medijska pismenost.Predavanja počinju 13.10.2022.

Projekt je sufinanciran sredstvima Agencije za elektroničke medije i sredstvima Krapinsko-zagorske županije.

Za više informacija javite se telefonom na broj 049 286 463, e-mailom na adresu: [email protected], ili porukom u inbox Facebook stranice Kajkaviana.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook