Prethodni članak
Sljedeći članak

Sanacija klizišta Dugnjevec bit će završena do kraja rujna

Župan Željko Kolar istaknuo je da je na području županije otvoreno šest gradilišta sanacije klizišta, a 20 klizišta je aktivnih


Župan Željko Kolar danas je obišao radove na sanaciji klizišta Dugnjevec na lokalnoj cesti Kumrovec – Dugnjevec – Tuhelj.

Radi se o klizištu zbog kojeg je došlo do poremećaja u sigurnosti odvijanja prometa, a radovi sanacije krenuli su početkom kolovoza. Izvođač radova je tvrtka Završni radovi Krešo, a ukupna vrijednost investicije je nešto više od 540 tisuća kuna.

- Ugovorni rok je 30. rujna, a s obzirom na dobru dinamiku radova, završetak očekujemo da do kraja mjeseca završimo ove radove i stavimo dionicu ceste u puni profil te povećamo sigurnost odvijanja prometa na ovom dijelu – rekao je ravnatelj Županijske uprave za ceste Krapinsko – zagorske županije Stjepan Sirovec.


Načelnik Općine Kumrovec Robert Šplajt rekao je da takvih sanacija na području općine imaju dvije do tri godišnje. - Puno nam znači što možemo računati na sredstva Hrvatskih voda, a isto sada iz Fonda solidarnosti možemo određeni dio sredstava potegnuti što se tiče sanacije klizišta. Ovo klizište saniraju Županijske ceste u suradnji sa Županijom, hvala im na tome, možemo biti zadovoljni izvođenjem i brzinom radova. I Općina Kumrovec ima dva klizišta, jedno je tu blizu, 100 m od ove lokacije i nadamo se da ćemo imati izabranog izvođača u 11. mjesecu i započeti radove u najkasnije u prosincu ili na proljeće – rekao je načelnik Šplajt.

Župan Željko Kolar istaknuo je da je na području županije otvoreno šest gradilišta sanacije klizišta, a 20 klizišta je aktivnih. - Za njih 15 imamo spremnu dokumentaciju i imamo desetak odrona. Do kraja ove godine planiramo riješiti 3 odrona i 6 klizišta, s time da kroz Fond solidarnosti mislimo isfinancirati još 6 klizišta i 3 odrona. Bojimo se kako će ove jesenske kiše nadolazeće imati utjecaj na ogromnu sušu koja je iza nas. Popucala je zemlja i bojimo se da ćemo imati praktički jedan val novih klizišta koja će se pojaviti na našim zagorskim bregima. Stoga vjerujemo da će kroz novu financijsku omotnicu biti natječaja na koje ćemo se moći aplicirati za sufinanciranje radova na klizištima, pa smo zbog toga i užurbano projektirali. Očekujem da ćemo do proljeća za sva aktivna klizišta i odrone imati spremnu dokumentaciju, a kroz kontrolu i obilazak i informacije od JLS ćemo vidjeti što će se novog otvoriti do proljeća – rekao je župan. Dodao je da je rpoblem klizišta dugoročan. - Rješavamo ga iz godine u godinu. Kroz Fond solidarnosti i natječaj Hrvatskih voda koji nas očekuje ipak ćemo odgurnuti jedan veći dio – zaključio je Kolar.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook