Prethodni članak
Sljedeći članak

Nogometno igralište u Cukovcu dobiva struju, izgradit će se i šetnica

U izgradnji je novi električni vod iz smjera Lobora prema Starom Golubovcu, do Cukovca i nogometnog igrališta koje će napokon biti osvijetljeno, a NK Lobor dobiva relativno normalne uvjete za nastavak održavanja svojih treninga i odigravanja utakmica


Nogometno igralište u Loboru uskoro će dobiti rasvjetu. Naime, trenutno je u izgradnji novi električni vod iz smjera Lobora prema Starom Golubovcu, do Cukovca, do nogometnog igrališta koje će napokon biti osvijetljeno, zajedno sa sportskim objektom - svlačionicama. Načelnica Općine Lobor Ljubica Jembrih ističe da će tako Nogometni klub Lobor imati relativno normalne uvjete za nastavak održavanja svojih treninga i odigravanja utakmica.

 

Za sportaše i šetače
- Činimo to s namjerom da se poboljšaju uvjeti sportašima do trenutka kada će se moći realizirati otkup zemljišta i izgraditi novo igralište u Loboru - naglasila je Jembrih. Radove izvodi HEP Zabok i po njihovom završetku u cijeloj trasi, uz tu županijsku cestu bit će postavljena i LED rasvjeta. Poboljšavanje infrastrukture dio je aktivnosti kojima se stvaraju uvjeti za razvoj turizma. - Svi znamo da u tom dijelu imamo jako puno šetača. Jako puno ljudi svakodnevno, a posebno vikendom, sa svojim obiteljima odlazi u prirodu te će im javna rasvjeta puno značiti - dodala je Jembrih.

 

Razvoj turizma
U daljnjim planovima je izgradnja šetnice, što je jedan segment u planovima za razvoj turizma na području Općine Lobor. - Projekt rekonstrukcije i proširenje poučne staze obuhvaća kompletnu rekonstrukciju i uređenje zgrade u Cukovcu koju sad koriste naši nogometaši za svoje svlačionice. Tako ćemo kroz taj projekt kompletno opremiti zgradu koja neće mijenjati namjenu, i dalje će biti na korištenje nogometnom klubu, ali i za ostale potrebe kako smo predvidjeli u projektnoj dokumentaciji - najavila je načelnica Općine Lobor. 

 

 

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook