Prethodni članak
Sljedeći članak

NAČELNIK STOŽERA: 'Suzdržimo se većih okupljanja kroz blagdane'


Održana je konferencija za medije Stožera civilne zaštite Krapinsko - zagorske županije. Načelnik stožera civilne zaštite Anđelko Ferek - Jambrek upoznao nas je s trenutnom situacijom s koronavirusom u našoj županiji. U proteklih 24 sata imamo 33 nova slučaja zaraze i ukupna brojka aktivnih slučajeva sada je 275. Novooboljele osobe dolaze s područja sljedećih jedinica lokalne samouprave: Donja Stubica 1, Krapina 3, Oroslavje 3, Pregrada 2, Zabok 5, Zlatar 1, Bedekovčina 1, Desinić 1, Gornja Stubica 1, Hrašćina 2, Krapinske Toplice 1, Kumrovec 1, Petrovsko 1, Stubičke Toplice 1, Sv. Križ Začretje 3, Tuhelj 1, Veliko Trgovišće 4, Zlatar Bistrica 1 U samoizolaciji se nalazi 789 osoba. U istom periodu oporavilo se 29 osoba.

U OB Zabok nalazi se 37 hospitaliziranih osoba, trenutno nema osoba na respiratoru. Prosječan broj hospitaliziranih u proteklih sedam dana je 33. Sedmodnevna incidencija na 100 tisuća stanovnika nam je 174, tjedan prije 141, a dva tjedna prije bila je 117. Po podacima HZJZ, trenutno smo šesta županija po rastu novooboljelih na 100 tisuća stanovnika. U proteklih 3 tjedna preminulo je 6 osoba, načelnik stožera je izrazio sućut obiteljima.

Načelnik stožera je kazao kako trenutno nemamo žarišta, da se virus zabilježen cijelom županijom i da se virus širi horizontalno. - Brojke nam rastu, mi smo u svakodnevnom kontaktu s liječnicima i samo pridržavanjem mjera se možemo boriti protiv virusa. Već smo u Velikom tjednu, apeliramo da se suzdržimo okupljanja kroz blagdane, sve možemo proći s održavanjem distance - kazao je Ferek - Jambrek.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook