Prethodni članak
Sljedeći članak

NASTAVLJEN ŠTRAJK U INKOP-u: Prijete im otkazima

Plaću za 12. mjesec dobili su u ožujku


I danas ujutro radnici INKOP-a, njih oko 230 došlo je na posao u tvornicu, ali odbijaju raditi do daljnjega, dok im se ne isplate četiri plaće. Plaće su im, kažu, počele kasniti od prosinca prošle godine.

 - Plaću za 12. mjesec dobili su u ožujku. Već smo mjesecima u iščekivanju tog minamalca. Više ne znamo ni koji je dan i datum. Stalno su obećavali idući tjedan, pa idući tjedan. Sada nam je dosta. Radimo 20 i više godina ovdje za minimalac. To su za nas penezi, kad za drugo ne znamo.A, sad nam prijete da ako ne budemo radili da budemo dobili otkaz. Radili smo godinama od 6 do 15 sati, prekovremeno, svake subote.... Prijevoz smo dobivali u jednom smjeru... A sad dobivamo samo prijetnje – ispričali su nam radnici. Kako nismo bili pušteni u krug tvornice, s radnicima smo razgovarali preko ograde. Nitko od Uprave nije im se, rekli su, obratio.

 - Mi smo izgubljeni u prostoru i vremenu.  Puno ljudi je prešlo samo, mlađi ljudi...Trebal bi doći USKOK da ispita poslovanje firme u posljednjih  20 godina. To vam je tak. Salate ima, ali nemamo za ulje i sol –komentirali su radnici koji ne znaju kada će ova agonija prestati.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook