Prethodni članak
Sljedeći članak

Štrajk u INKOP-u zbog neisplate plaća

Radnici su nam rekli da im nisu isplaćene četiri plaće te da ne misle nastaviti s proizvodnjom dok im se plaće ne isplate


Radnici poznanovečkog poduzeća INKOP, koji se bavi preradom i proizvodnjom kože, danas su započeli štrajk. Traže isplatu svojih zarađenih plaća. Ivan Macenić (58) koji u INKOP u - radi na održavanju, kaže nam da im nisu isplaćene četiri plaće.  

- Imam 38 godina radnog staža, doma četvero djece. Pitam ja svog direktora od čega bum ja njima kupil knjige? Direktor kaže kako momentalno nema novaca. A, treba hodat i svaki dan na posel, a  nemam s čim - rekao je Ivan koji zajedno sa svojim kolegama čeka ispred ulaza u firmu. Oni su danas ujutro prestali raditi. Tvrde kako nemaju organizirani sindikat i da to nije štrajk, već prosvjed te da će oni svaki dan dolaziti u tvornicu, ali neće raditi dok im se ne isplate plaće.

Kako doznajemo, u INKOP-u radi dvjestotinjak radnika. Kontaktirali smo i direktora proizvodnje kože Zlatka Novosela za kratku izjavu, no on nam se obećao javiti nakon sastanka te kratko prokomentirao kako to nije nikakav štrajk, jer ga nitko nije najavio.

Inače, tvrtka INKOP OBUĆA proizvodi obuću posebno specijaliziranu za proizvodnju radne i sigurnosne, policijske i vojne obuće, poput vojnih gležnjača po NATO standardima,  koju je u sklopu kampanje posjetila i predsjednica Kolinda Grabar Kitarović i odmah prepoznala čizme koje je nosila u Afganistanu. 

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook