Prethodni članak
Sljedeći članak

Nakon posjeta talijanskog veleposlanika Krapinsko-zagorskoj županiji

Talijanski veleposlanik Pierfrancesco Sacco sastao se u ponedjeljak 1. ožujka sa županom KZŽ-a Željkom Kolarom te posjetio dvije tvrtke u talijanskom vlasništvu sa sjedištem u županiji


"Zahvaljujući blizini i dobrim vezama s glavnim gradom, kao i dostupnosti poslovnih zona, u ovoj se županiji već dvadeset godina nalaze važne tvrtke u talijanskom vlasništvu, što, između ostalog, pridonosi pozitivnom saldu vanjskotrgovinske razmjene Zagorja", rekao je veleposlanik Italije u Zagrebu Pierfrancesco Sacco. U ponedjeljak 1. ožujka, Nj.E. Sacco posjetio je dvije tvrtke u talijanskom vlasništvu sa sjedištem u KZŽ-u i sastao se sa županom Željkom Kolarom.

"Ovaj posjet bio je prilika za istraživanje mogućnosti novih poslovnih suradnji s talijanskim poduzetnicima. Uvjeren sam da će i inicijativa Italy&Croatia Go Global – Go Virtual, koju su prije tjedan dana pokrenuli HGK, ovo veleposlanstvo i Talijanski institut za vanjsku trgovinu (ICE-Zagreb), pridonijeti produbljivanju i širenju gospodarskih veza između Italije i Hrvatske", rekao je veleposlanik.

Nakon sastanka sa županijskim vlastima u novom Poslovno-tehnološkom inkubatoru Krapinsko-zagorske županije u Krapini, veleposlanika je u Oroslavju primio predsjednik uprave AquafilCRO d.o.o., Saša Muminović. Nj.E. Sacco posjetio je pogon koji proizvede nekoliko milijuna kilograma sintetičkih vlakana godišnje i koji je posljednjih godina dva puta osvojio titulu najboljeg velikog poduzeća u županiji koju dodjeljuje Županijska komora Krapina.

Posjet županiji završio je u Kumrovcu, sjedištu tvrtke Alba Profil d.o.o., koja se bavi hladnim rezanjem metalnih traka i trgovinom metalnim proizvodima. Veleposlanika je primio direktor Davide Vettorato te je organiziran obilazak proizvodnog pogona tvrtke.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook