Prethodni članak
Sljedeći članak

U Oroslavju gradi se najveća solarna elektrana u Hrvatskoj, investicija oko 350 mil. kuna!

Spomenimo i značajan prihod od poreza na promet nekretnina, najavljena nova zaposlenja 20 djelatnika kao i uključivanje lokalnih poduzeća i obrtnika prilikom izvođenja radova na ovoj velikoj investiciji


Poduzeće „Solar Energy“ ima namjeru izgraditi solarnu elektranu snage 60-90 megavata u Oroslavju. Elektrana bi trebala biti izgrađena na lokaciji uz južnu stranu autoceste Zagreb-Macelj na površini od cca 600.000 m2, a ukupna vrijednost investicije je 350 000 000 kuna. Već je otkupljen značajan dio potrebnog zemljišta, izrađene studije i projekti. Završetkom projekta u roku dvije godine, grad Oroslavje postao bi vodeći grad u razvoju održive energije, a financijski benefit, prema podacima investitora, bio bi godišnji prinos u iznosu od oko 1,500 000 kuna koji bi grad uprihodio na račun proizvedene električne energije. Spomenimo i značajan prihod od poreza na promet nekretnina, najavljena nova zaposlenja 20 djelatnika kao i uključivanje lokalnih poduzeća i obrtnika prilikom izvođenja radova na ovoj velikoj investiciji. Grad će na slijedećoj sjednici Gradskog vijeća odlučiti o izmjeni i dopuni prostorno planske dokumentacije radi mogućnosti pokretanja ove velike investicije za naš grad, ali i za cijelo Hrvatsko zagorje.

'Veselimo se ovoj velikoj investiciji, pogotovo u ovim gospodarski izazovnim vremenima i vjerujemo da je to nastavak dobrih odluka i pozicioniranja grada Oroslavja kao grada koji potiče pozitivnu investicijsku i poduzetničku klimu, prokomentirao je gradonačelnik Emil Gredičak.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook