Prethodni članak
Sljedeći članak

U Oroslavju gradi se najveća solarna elektrana u Hrvatskoj, investicija oko 350 mil. kuna!

Spomenimo i značajan prihod od poreza na promet nekretnina, najavljena nova zaposlenja 20 djelatnika kao i uključivanje lokalnih poduzeća i obrtnika prilikom izvođenja radova na ovoj velikoj investiciji


Poduzeće „Solar Energy“ ima namjeru izgraditi solarnu elektranu snage 60-90 megavata u Oroslavju. Elektrana bi trebala biti izgrađena na lokaciji uz južnu stranu autoceste Zagreb-Macelj na površini od cca 600.000 m2, a ukupna vrijednost investicije je 350 000 000 kuna. Već je otkupljen značajan dio potrebnog zemljišta, izrađene studije i projekti. Završetkom projekta u roku dvije godine, grad Oroslavje postao bi vodeći grad u razvoju održive energije, a financijski benefit, prema podacima investitora, bio bi godišnji prinos u iznosu od oko 1,500 000 kuna koji bi grad uprihodio na račun proizvedene električne energije. Spomenimo i značajan prihod od poreza na promet nekretnina, najavljena nova zaposlenja 20 djelatnika kao i uključivanje lokalnih poduzeća i obrtnika prilikom izvođenja radova na ovoj velikoj investiciji. Grad će na slijedećoj sjednici Gradskog vijeća odlučiti o izmjeni i dopuni prostorno planske dokumentacije radi mogućnosti pokretanja ove velike investicije za naš grad, ali i za cijelo Hrvatsko zagorje.

'Veselimo se ovoj velikoj investiciji, pogotovo u ovim gospodarski izazovnim vremenima i vjerujemo da je to nastavak dobrih odluka i pozicioniranja grada Oroslavja kao grada koji potiče pozitivnu investicijsku i poduzetničku klimu, prokomentirao je gradonačelnik Emil Gredičak.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook

Vremenski uvjeti povoljni su za vožnju. Povremeno je pojačan putnički promet na pojedinim graničnim prijelazima sa Slovenijom na izlasku iz Hrvatske te s BiH i Srbijom na ulasku.    A1 Zagreb-Split-Ploče: -do 30.travnja od...

 
iz valute
u valutu

Tečajna lista služi isključivo u informativne svrhe i podliježe promjeni bez prethodne najave. Zagorje.com ne može jamčiti točnost tečajne liste koju koristi konverter. Prije provođenja stvarnih transakcija potrebno je provjeriti trenutni tečaj kod službene ustanove. Tečajna lista dohvaćena je prema online podacima Hrvatske narodne banke.

mojtv.hr - kompletan tv program