Prethodni članak
Sljedeći članak

NAČELNIK STOŽERA: 'Bliže nam se krizme i pričesti, stoga apeliram na maksimalno pridržavanje mjera'


U tijeku je konferencija za medije Županijskog stožera civilne zaštite. Načelnik stožera Anđelko Ferek Jambrek nas je upoznao s trenutnom epidemiološkom situacijom u županiji. U proteklih 24 sata imamo 30 novih slučajeva i trenutni broj aktivnih slučajeva je 230. Novooboljele osobe dolaze s područja sljedećih jedinica lokalne samouprave: Grad Donja Stubica (5), Grad Krapina (1), Grad Pregrada (1), Grad Zabok (2), Grad Zlatar (1), Općina Bedekovčina (1), Općina Desinić (4), Općina Đurmanec (1), Općina Gornja Stubica (2), Općina Hrašćina (1), Općina Jesenje (1), Općina Konjščina (1), Općina Kraljevec na Sutli (1), Općina Kumrovec (2), Općina Mače (1), Općina Marija Bistrica (1), Općina Sveti Križ Začretje (3) i Općina Veliko Trgovišće (1).U samoizolaciji je trenutno 728 osoba. U istom periodu oporavljeno je 37 osoba. Preminula je jedna osoba. U proteklih 7 dana preminulo je 5 osoba, tjedan prije 3 osobe.

U Općoj bolnici Zabok hospitalizirana je 41 osoba, među kojima je jedna osoba na respiratoru. Svakodnevno, u proteklih 7 dana imamo 4-6 novih COVID pacijenata. Bilježi se porast hospitaliziranih osoba, protekli tjedan prosječno je bilo hospitalizirano 37 osoba, tjedan prije 29, a sada 41. Trenutna incidencija nam je 141, prije sedam dana 174, a tjedan prije 141. - Tu se vidi malo smanjenje, ali to je prvenstveno zbog blagdana kada se je manje ljudi testiralo. Povećava se broj pozitivnih u odnosu na broj testiranih. Trenutno smo negdje na 22%, točnije, u proteklom periodu 618 testova nam je bilo negativno, 175 pozitivno. Sredinom veljače smo bili na 5%, zatim 18%, a danas je već na 22. - rekao je načelnik stožera. Prema podacima HZJZ, trenutno je Krapinsko - zagorska županija na 5. mjestu po broju novooboljelih.

-Sljedećih mjesec dana održavaju se krizme i pričesti, apeliram na maksimalno pridržavanje mjera prilikom takvih događanja - poručio je načelnik stožera.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook