Prethodni članak
Sljedeći članak

Na građanstvo se apelira za strpljenje

Izgradnja Sustava prikupljanja i odvodnje otpadnih voda sustava odvodnje Zabok i sustava odvodnje Zlatar


Općina Marija Bistrica - 22. svibnja 2022. održan je posjet gradilištu u sklopu kojeg se izvode radovi na sanaciji prometnica i pripreme za kućne priključke na kanalizacijsku mrežu u sklopu projekta Izgradnja sustava prikupljanja i odvodnje otpadnih voda sustava odvodnje Zabok i sustava odvodnje Zlatar. Ovim radovima će naseljima Tugonica i Podgrađe biti omogućeno besplatno priključenje na sustav aglomeracije Zlatar. Izvođač na predmetnim ugovorima je zajednica ponuditelja: CGP d.d., NGH Grupa d.o.o. i RICO d.o.o. Radove izvodi NGH Grupa d.o.o.

Trenutno je u prvoj fazi radova izvedeno: kolektori – 7.041,00 m (44,59%), reviziona okna – 236 kom (44,20%), kućni priključci – 166 kom (17,98%). U drugoj fazi radova izvedeno je nešto manje: kolektori – 610,83 m (11,21%), reviziona okna – 26 kom (14,75%), kućni priključci – 39 kom (50%).

Na predstavljanju radova sudjelovali su predstavnici nositelja projekta, Zagorskog vodovoda d.o.o., direktor Mario Mihovilić, voditelj projekta Diego Chersi, nadzorni inženjer Anton Filipović, predstavnici Projekt jednako razvoj d.o.o., ostali predstavnici izvršitelja ugovora te predstavnici medija.

Vezano za općepoznate probleme u odvijanju prometa u zonama gradilišta, radovi na sanaciji prekopa kućnih priključaka izvode se prema suglasnostima i uvjetima Hrvatskih cesta, što je tehnološki zahtjevno jer se odvija u nekoliko faza radova. Na građanstvo se apelira za strpljenje s obzirom da su radovi na sanaciji suprotne vozne trake započeli te će biti završeni u narednim tjednima.

Izgradnja novog sustava javne odvodnje i uređaja za pročišćavanje otpadnih voda doprinijet će poboljšanju komunalnog standarda, znatnom smanjivanju opasnosti od onečišćenja podzemnih voda, poboljšanju zdravlja te zdravstvenim i ekološkim uvjetima na predmetnom području. Kroz sustav će se  pročistiti sve prikupljene otpadne vode javnog sustava odvodnje i prikupljene otpadne vode iz septičkih jama s cjelokupne aglomeracije Zlatar. Projekt će u aglomeraciji Zlatar doprinijeti povećanju priključenosti na sustav javne odvodnje i pročišćavanja otpadnih voda: U aglomeraciji Zlatar s 33% na 79%.

Projekt se sufinancira sredstvima iz Operativnog programa Konkurentnost i kohezija 2014.-2020. Europskog fonda za regionalni razvoj.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook