Prethodni članak
Sljedeći članak

Mještani Andraševca: 'Ovo je sramota, automobile moramo parkirati metrima od kuća, jer ne možemo u dvorišta'


Da građani više nemaju strpljenja s radovima na Aglomeraciji, koji se konstantno odužuju zbog čega ostaju raskopane ceste, što im onemogućuje nesmetano svakodnevno prometovanje ulicama, ali i dostupnost prilaza njihovim vlastitim kućama, primjer je i koji se već neko vrijeme događa na ulicama Oroslavja.

Točnije, u naseljima Andraševec i Mokrice, gdje su radovi u tijeku. U redakciju nam se svako malo javljaju nezadovoljni mještani nekih naselja gdje se izvode radovi, ili pak stoje, pa tako i iz Andraševca. Nezadovoljna mještanka istaknula je kako je sramotno da se ovakvo stanje ostavlja u Andraševečkoj ulici, nakon izvođenja radova.

 - Radovi traju već godinu dana. Nakon što smo cijelo ljeto živjeli u neizdrživoj prašini, sad moramo svoje automobile parkirati metrima od kuće po livadama, jer ne možemo u dvorište, jer su prije tjedan i pol dana započeli s rezanjem ceste za asfaltiranje, ali kao što je vidljivo iz slika još nema ni "A" od asfalta – napisala je čitateljica, a to je potkrijepila i fotografijama koje nam je poslala.

Dodala je kako su mještani ogorčeni na izvođača radova. – Zašto se asfaltiranje nije izvodilo po etapama, kako bi se mogli koristiti barem dijelom ulice – pitaju se mještani, napomenuvši kako ni od koga ne mogu dobiti adekvatne informacije vezano na navedenu situaciju.

Na istu je temu Zagorskom vodovodu dopis danas uputio gradonačelnik Oroslavja Viktor Šimunić, a u kojem stoji:

'Uz uvažavanje svih nepredvidivih okolnosti koje su se dogodile i na koje se nije moglo utjecati, stava smo da je postojeće stanje, odnosno nepoduzimanje bilo kakvih radnji prešlo sve granice.

Stanovnici Oroslavja (Mokrica i Andraševca) dovedeni su u situaciju da praktički ne mogu pristupiti motornim vozilima do svojih kuća ili bez mogućih oštećenja svojih vozila.

Danas je izbio požar u Andraševcu i vatrogasna vozila morala su koristiti okolne puteve jer zbog razrovanih cesta nisu mogli proći i na vrijeme pružiti pomoć. Isključivo zbog sretnih okolnosti nije izgorjela obiteljska kuća jer vatrogasci nisu mogli pravovremeno doći do mjesta požara.

Posebno napominjem da su u Mokricama i Andraševcu ceste već tri tjedna spremne za asfaltiranje, a asfaltiranje se ne provodi iako je bilo povoljnih vremenskih uvjeta. S obzirom na to da takvo stanje traje već više od tri tjedna (govorim o tome da su izvršene sve pripreme za asfaltiranje), postojeći asfalt se dodatno oštećuje zbog velikih graba. Kako se po pitanju asfaltiranja neosnovano ne postupa ističem da Grad Oroslavje nema namjeru snositi troškove saniranja postojećeg asfalta do čijeg oštećenja ne bi došlo da su radovi asfaltiranja izvršeni na vrijeme.

Pozivam Vas da hitno krenete i u kratkom razumnom roku izvedete radove asfaltiranja jer bi se mogli suočiti s raznim odštetnim zahtjevima građana.'

 

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook