Prethodni članak
Sljedeći članak

Gospodarstvenik i književnik: Predstavljena knjiga 'Tajna žute kocke' Saše Muminovića

Knjiga sadrži kratke autobiografske priče, ono što se meni dešavalo, istinu iz mog kuta, dijelove mog života, moje doživljaje od Slovenije, Hrvatske pa do Srbije, Bosne, Njemačke, Argentine, od djetinjstva pa na dalje, otkrio je autor


U prekrasnom ambijentu zabočke Vodospreme danas je predstavljena knjiga 'Tajna žute kocke' autora Saše Muminovića, poznatog zagorskog gospodarstvenika, predsjednika Uprave tvrtke AquafilCRO.

Druga je to knjiga ovog autora, koji skromno kaže da je pretenciozno reći da je književnik. – Sadrži kratke autobiografske priče, ono što se meni dešavalo, istinu iz mog kuta, dijelove mog života, moje doživljaje od Slovenije, Hrvatske pa do Srbije, Bosne, Njemačke, Argentine, od djetinjstva pa na dalje – otkrio nam je Muminović, dodajući da, da bi se napravlo to što se hoće, čovjek treba imati malo vremena i treba imati dovoljno veliku potporu kod kuće.

Na knjizi je, kaže, radio nešto više od godinu dana. – Motiv za pisanje je samo zabava, da zabavim sebe i poslije druge koje to zanima. Imao sam odličnu urednicu, Zorku Jekić, puno pomoći od onih kojih se razumiju knjige, kao i svoje obitelji, glavnih i sporednih likova koji su mi dali materijal za djelo. Ponosan sam danas kada se okupilo ovoliko ljudi, jer ovo nije javna promocija, samo prijatelji i familija, i kada svi oni dođu u Zabok na ovako prekrasno mjesto, jedinstveno u Zagorju, onda je to to – zadovoljan je autor.

Najavio je mogućnost pisanja još jedne knjige. – No, vremena u kojima sada živimo nisu toliko lijepa da bi se o njima pisalo. Fokusiram se samo na pozitivno, ne pišem o lošim stvarima, lošim ljudima, lošim događajima, nego želim izvući ono što je najbolje – zaključio je Saša Muminović.

Promociji je nazočio i župan Željko Kolar, koji je rekao da je došao na predstavljanje knjige s velikim interesom, obzirom da Sašu zna godinama iz gospodarskog miljea. - Bili smo zajedno u Kini na Putu svile i kako je dug put u avionu, 11, 12 sati, imate vremena razgovarati o svemu i svačemu. Vidio sam da su njegovi interesi puno širi i nije me iznenadilo da je napisao prvu, a niti drugu knjigu – rekao je župan, dodajući da jedva čeka da knjigu pročita. - S  obzirom da je Saša vrlo interesantan sugovornik, sigurno će biti poseban gušt s njim prokomentirati knjigu. Velike čestitke što je našao vremena za to uz sve ovo vrijeme koje ulaže u tvrtku, a govorimo o jednoj od najboljih tvrtki na području Krapinsko – zagorske županije, koja ima poseban odnos prema svojim djelatnicima, a on je taj koji prednjači u stvaranju odnosa između Uprave i radnika – rekao je Kolar.

 

 

 

 

 

 

 

 

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook