Prethodni članak
Sljedeći članak

Marko Vešligaj SDP-ov kandidat za gradonačelnika Pregrade

Gradska organizacija SDP-a Pregrade započela je s pripremama za lokalne izbore koji će se održati u svibnju 2017. godine .


Gradska organizacija SDP-a Pregrade započela je s pripremama za lokalne izbore koji će se održati u svibnju 2017. godine . Nakon četiri godine uspješnog mandata na čelu s SDP-ovim Gradonačelnikom Markom Vešligajem nastavljamo raditi još jačim tempom s entuzijastičnom i stručnom ekipom.

"Mnogo je uspjeha obilježilo ove četiri godine. Postali smo jedan od najtransparetnijih gradova u našoj Županiji, uveli smo sustav podrške civilnom društvu, dovršili adaptaciju vrtićke zgrade, u suradnji s udrugama izgradili igrališta za rekreaciju građana, obnovili dječja igrališta, asfaltirali novih 15 kilometara nerazvrstanih  cesta, pokrenuli obnovu državnih cesta prema Humu na Sutli i Krapini, doveli nove investicije u poslovnu zonu i još mnogo toga što naš grad čini ugodnim mjestom za rad i život" istaknuo je gradonačelnik Grada Pregrade i saborski zastupnik Marko Vešligaj najavljujući kandidaturu za još jedan mandat.

Dosadašnji dogradonačelnik čiji je mandat obilježila rekonstrukcija javne rasvjete i angažman oko dovođenja investitora u poslovnu zonu, Ivan Škrinjar iz osobnih i poslovnih razloga u ovu utrku ulazi kao dio liste za Gradsko vijeće, dok poziciju zamjenice gradonačelnika preuzima Gordana Križanec Ružić.

Gordana Križanec Ružić članica je SDP-a dvije godine te je aktivno angažirana i kroz Forum žena SDP-a i Predsjednica MO Bušina Valentinova i Klenica. "Vjerujem da zajedno s Gradonačelnikom koji je pokazao kako se može bolje, ovorenije i transparentnije upravljati na dobrobit svih nas, mogu kao njegova zamjenica doprinjeti da u novom mandatu koji ćemo sigurno osvojiti Pregrada bude još bolja, još ljepša i jos razvijenija" rekla je na predstavljanju svoje kandidature za zamjenicu Gradonačelnika  Gordana Križanec Ružić.

U narednom periodu SDP će intenzivno raditi na završetku programa za izbore koji će se temeljiti na  rezultatima oovg mandata te novim projektima poput ekološkog bazena, daljnje izgradnje komunalne  infrastrukture i projekta kulturnog centra. Ujedno će se otvoriti unutarstranački proces kandidiranja za listu za Gradsko vijeće koja će biti sastavljena na način da reprezentira sve mjesne odbore kao i da na njoj budu ravnopravno zastupljene žene i mladi.

Marko Vešligaj je rođen 17.travnja 1982. godine u Pregradi. Osnovnu školu pohađao je u rodnom gradu, a srednju tehničku školu Ruđera Boškovića u Zagrebu. Nakon mature upisuje Ekonomski fakultet Sveučilišta u Zagrebu, na kojem stječe zvanje diplomiranog ekonomista, smjer financije. Nakon fakulteta radi u Općoj bolnici Zabok, kao voditelj Odjela za financije.

Politički je aktivan od mladosti i unutar SDP-a od 2003.-2005. godine međunarodni je koordinator Foruma mladih Krapinsko- zagorske županije. Od 2005.godine član je Glavnog odbora Foruma mladih SDP-a (do 2010.), član Izvršnog odbora SDP-a Krapinsko- zagorske županije (do 2010.), potpredsjednik FM SDP-a Krapinsko- zagorske županije i potpredsjednik Gradske organizacije SDP-a Pregrade. Predsjednik Foruma mladih SDP-a Krapinsko- zagorske županije je od 2007. do 2011. godine, a od 2010. je predsjednik stranačke Gradske organizacije te član Predsjedništva SDP-a na razini županije.

Od 2005.-2009. godine obnašao je dužnost vijećnika u Županijskoj skupštini Krapinsko-zagorske županije te je bio član Odbora za financije i proračun. Od 2009. godine vijećnik je u Gradskom vijeću Grada Pregrade te predsjednik Kluba vijećnica i vijećnika SDP-ZS-A-HSS.

Prvi čvjek grada Pregrade postao je na lokalnim izborima 2013. godine.

Vešligaj je član kluba Kostelskapištola te se bavi fitnessom, čitanjem i vinogradarstvom.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook

Zbog zimskih uvjeta promet je zabranjen za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama te ostala vozila bez zimske opreme: -autocesta A6 Rijeka-Zagreb između čvorova Bosiljevo i Kikovica; -DC3 Zdihovo-Kikovica; -DC32 Prezid-Delnice; ...

 
iz valute
u valutu

Tečajna lista služi isključivo u informativne svrhe i podliježe promjeni bez prethodne najave. Zagorje.com ne može jamčiti točnost tečajne liste koju koristi konverter. Prije provođenja stvarnih transakcija potrebno je provjeriti trenutni tečaj kod službene ustanove. Tečajna lista dohvaćena je prema online podacima Hrvatske narodne banke.

mojtv.hr - kompletan tv program