Prethodni članak
Sljedeći članak

Limena glazba 'Prosenik' s gostima oduševila za kraj Adventa u Zaboku


Program „Adventa u Zaboku” jučer je zaključila svojim tradicionalnim koncertom Limena glazba Prosenik pod ravnanjem Nenada Gorupa. Gosti koncerta bili su Maja Tomašković, Andrija Kos, Ansambl Zabok njihova Dječja skupina Martinišće.

U prepunom amfiteatru zabočke osnovne škole tražilo se mjesto više, a među posjetiteljima bio je i zabočki gradonačelnik Ivan Hanžek koji orkestru daje nesebičnu potporu u radu. Na početku sve okupljene pozdravio je predsjednik Ivica Rožić koji je zahvalio svima na dolasku i potpori te najavio proslavu velike obljetnice u proljeće ove godine.

Za kraj ovog božićnog vremena prekrasnom interpretacijom božićnih pjesma: Veselje ti navješćujem i Narodi nam se sve posjetitelje oduševila je mlada glazbenica Maja Tomašković.

Izvođenjem poznatih skladbi promovirali su svoj rad i umijeće, ali se prisjetili velikih glazbenika pjevača Olivera Dragojevića i Krunoslava Kiće Slabinca u obradama njihovih najpopularnijih pjesama koje je za ovu večer otpjevao poznati zagorski glazbenik Andrija Kos. 

S dirigentom Nenadom Gorupom i velikom podrškom predsjednika te školovanim mladim glazbenicima limena dobiva novi štih, počevši u svom repertoaru dodavati obrade popularnih i zabavnih pjesmi obrađene za limenu glazbu, dobivši tako pažnju šire publike i svoju originalnost.

Limena glazba Prosenik – Zabok ove godine proslavlja svoju 105-u godina postojanja, osnovana je 1918. godine te neprekidno djeluje do danas. Nastala je na temelju dugogodišnjeg poznanstva i prijateljstva prvih članova, uvijek je djelovala poticajno i edukacijski te je do danas odgojila velik broj glazbenika.

 

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook