Prethodni članak
Sljedeći članak

LIJEPA NEDJELJNA PRIČA Policajka Sara voli borilačke vještine i boks, a i obožava svoj posao

Radi u ophodnji na varaždinskim ulicama i poziva mlade da idu njezinim putem i postanu policajci


Biti policajac oduvijek je bio i jest veliki izazov. Na filmskim platnima, policajci su često glavni junaci koje vode buran život. No,stvarnost je nešto drukčija : predani rad, strpljenje i snalažljivost ono su što krasi policajca  21. stoljeća.

Jedna od „plavih anđela“ s varaždinskih ulica je i 25 – godišnja Sara Rožić.  

Ona je nakon završene srednje škole – Druge gimnazije Varaždin, upisala na Visoku policijsku školu te je trenutno na specijalističkom studiju.

„To je časno i odgovorno zanimanje  kojim dajem doprinos društvu kroz pomaganje ljudima. Posebno me zanima upravo taj dio kako pomoći građanima, pogotovo žrtvama, oštećenima kaznenim djelima, prekršajima ili drugim negativnostima, smiriti ih i sudjelovati u pružanju prve potrebne pomoći“, govori Sara koja je ove godine jedna od promotorica upisa u zanimanje policajac, odnosnu Policijsku akademiju.

Ona hvali Akademiju na kojoj se sjajno snašla

„Kao sportašica koja se bavila triatlonom  i raznim drugim sportovima, na Akademiji su mi se posebno sviđala predavanja iz osnova borilačkih vještina za policajce, treninzi snage i osnove boksa “, napominje.

Trenutno radi u policijskoj ophodnji, a posao joj je, kaže, jako dinamičan i zanimljiv s puno različitih situacija koje traže dobro snalaženje i brzu reakciju.

Mladim ljudima koji još razmišljaju o odabiru profesije poručuje da ukoliko i oni žele doprinijeti društvu pomaganjem ljudima, a ujedno vole izazovan i odgovoran posao, da postanu policajci ili policajke.

Novi Program za ovo zanimanje, naime, počinje u rujnu ove godine, a nakon uspješnog završetka čeka ih radni odnos u MUP – u. Nije loše.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook