Prethodni članak
Sljedeći članak

Ksenija Krivec Jurak objasnila: 'Bez obzira na AP, i dalje sam nezavisna načelnica Zagorskih Sela'


Kao što smo već pisali ranije, nezavisna načelnica Općine Zagorska Sela, Ksenija Krivec Jurak, izabrana je danas za supredsjednicu nove političke stranke, koja je osnovana u Zagrebu pod nazivom AP – Akcija za promjene.

Kako nam je pojasnila u telefonskom razgovoru, iako je AP registriran kao stranka, zapravo je riječ o svojevrsnoj platformi, koju su na inicijativu nezavisnog šibensko – kninskog župana Marka Jelića osnovali nezavisni načelnici, gradonačelnici i ostali lokalni i regionalni nezavisni političari.

-AP jest registriran kao politička stranka, no, u našem statutu jasno stoji da nećemo djelovati na lokalnoj, niti regionalnoj razini, već ćemo samo zajednički djelovati na nacionalnoj razini, odnosno, na parlamentarnim i europarlamentarnim izborima. Dakle, to je nezavisna platforma u sklopu koje nije nužno da budete član te stranke. Osobno, ja nisam potpisala pristupnicu, niti sam postala članicom AP-a, ali aktivno sudjelujem u radu te platforme. No, čak i da jesam članica, čak i ako potpišem pristupnicu, na lokalnoj razini i dalje ću biti nezavisna, budući da je statutom AP-a onemogućeno osnivati općinske, gradske ili županijske ogranke, odnosno organizacije – pojasnila nam je Krivec Jurak svoju novu ulogu na nacionalnoj političkoj sceni te još jednom naglasila kako je ona i dalje na lokalnoj razini nezavisna načelnica Općine Zagorska Sela, te da će tako ostati i dalje, bez obzira na njen angažman u sklopu AP-a.

Više o ovoj temi i samom AP-u pročitajte na sjedećem linku:

VIJESTI:

Načelnica Zagorskih Sela ušla u novu stranku AP i postala supredsjednica

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook