Prethodni članak
Sljedeći članak

Policija poručila svim građanima RH: "Predajte oružje!"


U sklopu svoje dugogodišnje akcije 'Manje oružja, manje tragedija", policija je ponovo objavila priopćenje kojim poziva građane da predaju oružje koje ilegalno posjeduju.

Objavu prenosimo u cijelosti:

"Policija zahvaljuje građanima koji su odlučili svoj dom učiniti sigurnijim te poziva sve one koji još posjeduju oružje ili streljivo da ga bez ikakvih sankcija predaju policiji.

Pozivamo sve one koji još negdje u svojim domovima čuvaju ili skrivaju ilegalno oružje ili eksplozivna sredstva da pozivom na 192 učine prvi korak prema dragovoljnoj predaji bez sankcija, a sve kako bi učinili svoje okruženje sigurnijim. Na navedene adrese uputit će se policijski službenici za protueksplozijsku zaštitu u civilu, s vozilom bez policijskih oznaka, koji će takvo oružje preuzeti te na taj način osigurati anonimnost građana i sigurnu predaju oružja.

Dragovoljna predaja oružja vremenski je neograničena, a o svemu se dodatno možete informirati i putem besplatne telefonske linije 0800 88 92. Napominjemo da dragovoljna predaja ne podliježe sankcijama, te se protiv građana neće pokretati niti kazneni niti prekršajni postupak. Takvim pristupom osigurana je anonimnost osobe koja predaje ilegalno oružje, a što je još važnije potencijalna opasnost svedena je na najmanju moguću mjeru.", stoji u objavi PU krapinsko - zagorske.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook