Prethodni članak
Sljedeći članak

Kriza vlasti u Oroslavju sve je ozbiljnija. Oglasio se predsjednik Vijeća


Da Gradsko vijeće Grada Oroslavja, u kojem zajednički 'vladaju' HDZ i SDP, a kojim predsjeda nekadašnji oroslavski gradonačelnik, SDP-ovac Ivan Tuđa, već godinu dana ne pronalazi zajednički jezik s nezavisnim gradonačelnikom Viktorom Šimunićem, poznata je stvar.

Šimunić već godinu dana ne dolazi na sjednice Vijeća, a vijećnici SDP-a i HDZ-a, koji čine većinu u vijeću, da ne bi bili optuženi za 'kočenje projekata', za što ih Šimunić ionako često proziva, sve češće bez Šimunića i članova Vijeća s njegove liste, samostalno donose i usvajaju odluke koje su nužne za funkcioniranje Grada.

No, dobri poznavatelji gradskih prilika kažu nam kako oni to rade samo kako bi izbjegli prijevremene izbore, koji bi u ovom trenutku najviše odgovarali Šimuniću, budući da prema mnogim pokazateljima on trenutno uživa povjerenje većine građana.

Stoga, dok se čekaju redovni lokalni izbori iduće godine, vijećnici nastavljaju s radom bez gotovo ikakve komunikacije s gradonačelnikom, izuzev prepucavanja po društvenim mrežama.

Tako je bilo i sinoć, kad je održana sjednica Gradskog vijeća na kojoj se, između ostalog, donašala odluka i o tome tko će uz Dan grada dobiti gradska priznanja.

No, ovaj put 'kriza vlasti' još je više došla do izražaja, budući da osim Šimunića, na sjednici nisu bili niti njegovi vijećnici, ali niti gradska pročelnica, zbog čega se danas priopćenjem za medije javnosti obratio predsjednik Vijeća Ivan Tuđa.

Njegovo priopćenje prenosimo u cijelosti i bez intervencija:

 

"Jučer je u Oroslavju održana 38. sjednica Gradskog vijeća Grada Oroslavja u prostorijama Matice umirovljenika, unatoč opstrukciji gradonačelnika Šimunića i gradske uprave te njihovih institucija (onemogućavanje korištenja prostorija Gradske knjižnice u kojima se redovito održavaju sjednice, odbijanje pripreme poziva i materijala za sjednicu vijeća). 

Sjednici Gradskog vijeća nije bio prisutan gradonačelnik Šimunić, koji tu praksu ponavlja već više od godine dana, a ovoga puta nije se pojavila ni pročelnica Ceboci – Čiček, iako predsjednika vijeća nije obavijestila da neće doći niti odredila svoju zamjenu. Na bojkotiranje sjednice odlučili su se nezavisni vijećnici Kristijan Sojč, Mladen Šakoronja, Petra Bolfek Belošević, Nataša Stražičić i Roberto Kuleš, a vijećnik HNS-a ispričao je svoj nedolazak, stoga su prisutni vijećnici između sebe izabrali zapisničara. 

Budući da vijećnicima gradska služba nije dostavila zapisnik s prethodne 37. sjednice ni onaj s 35.  koji je trebalo dopuniti, usvajanje istih je odgođeno.  Izglasane su sve odluke dnevnog reda,  a usvojen je i  Zaključak za dodjelu priznanja i odlikovanja čime se omogućuje nagrađivanje naših sugrađana na svečanoj sjednici Gradskog vijeća.

Predsjednik Gradskog vijeća Grada Oroslavja
Ivan Tuđa"

 

 

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook