Prethodni članak
Sljedeći članak

OPREZ: Zbog sudara dvaju kamiona na autocesti kolona je duga 8 kilometara


Nakon prometne nesreće, koja se dogodila na zagrebačkoj obilaznici - autocesti A3 na 38+500 km između čvora Buzin i čvora Most Sava u smjeru Lipovca, kolona je duga oko 8 kilometara, izvijestio je Hrvatski autoklub (HAK). 

Naime, sudarila su se dva kamiona. "Nagužvalo se zbog sudara, kamioni su veliki pa blokiraju više ceste. Trenutno ih polako zaobilazimo zaustavnim trakom", ispričao je čitatelj za 24sata. Nesreća se dogodila oko 16 sati, a nitko nije ozlijeđen. 

Povremena su usporavanja zbog veće gustoće prometa na gradskim prometnicama, obilaznicama i pojedinim dionicama autocesta te u zonama radova i privremene regulacije prometa, istaknuo je HAK te naveo kako su potrebni dodatan oprez i strpljenje.

"Veća je gustoća prometa na zagrebačkoj obilaznici (A3) između čvora Zagreb zapad i Zagreb istok, u oba smjera, vozi se u kolonama u pokretu", ističe. Uz to, vozilo je u kvaru na 74+500 km između čvora Ivanić Grad i čvora Križ, u smjeru Lipovca. Promet se vodi jednom prometnom trakom uz ograničenje brzine od 80 km/h. Također, vozilo je u kvaru na autocesti A1 na 473+500 km između čvora Ploče i čvora Vrgorac na kolniku u smjeru Zagreba. Promet se vodi po dvije prometne trake uz ograničenje brzine od 100 km/h.

Ispred graničnog prijelaza Bajakovo u smjeru Lipovca kolona teretnih vozila duga je oko 2 kilometra. Vozi se uz ograničenje brzine od 60 km/h. Na dionici Kaštela-Solin Jadranske magistrale (DC8) u smjeru Solina vozi se uz ograničenje brzine od 40 km/h zbog puknuća vodovodne cijevi. Na autocesti A2, večeras od 20 do 5 sati bit će zatvorena dionica između čvorova Krapina i Trakošćan, u oba smjera, zbog radova. Promet će teći obilazno državnom cestom (DC1).

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook