Prethodni članak
Sljedeći članak

[KONFERENCIJA ROCKPAPERSFOUNDERS] 'Poslovni anđeli žele uložiti novac u mlade, kreativne i sposobne ljude, a KZŽ je tu da ih spaja i umreži'

Konferencija RockPaperFounders okuplja 100-tinjak poduzetnika digitalne ekonomije, koji će imati prilike razmijeniti znanje i iskustvo


Danas se u hotelu Well u Termama Tuhelj održava konferencija RockPaperFounders, koju organiziraju Svjetski investicijski ured poslovnih anđela Hrvatska, Krapinsko - zagorska županija, Zagorska razvojna agencija i Poduzetnički centar Krapinsko-zagorske županije.

Konferencija RockPaperFounders okuplja 100-tinjak poduzetnika digitalne ekonomije, koji će imati prilike razmijeniti znanje i iskustvo. Osim za one iskusnije, konferencija nudi i sadržaje za poduzetnike početnike, koji će moći naučiti kako pripremiti svoju tvrtku za osiguravanje investicije, ali i umrežiti se s iskusnim poduzetnicima i investitorima te tom prilikom u neposrednom razgovoru čuti više o najvećim izazovima hrvatskih poduzetnika, njihovom uspjehu i naučenim lekcijama iz neuspjeha. Gosti predavači na konferenciji su Maryam Najafi, Daniel Ackermann, Victoria Zinchuk i mnogi drugi domaći i inozemni stručnjaci, poslovni anđeli i investitori, a među njima je mladi Zabočanin Goran Deak, direktor svjetski poznate digitalne Top Digital Agency.

Konferenciju je otvorio župan Krapinsko – zagorske županije Željko Kolar. - Ovaj događaj je bitan za pozicioniranje Krapinsko-zagorske županije kao regije koja na drugačiji način pristupa start up-ovima, poduzetnicama i poduzetnicima koji imaju neku ideju. To će se najbolje provesti uz Poduzetnički centar gdje ćemo imati 15 inkubacijskih jedinica, od čega ih je 5 za proizvodne djelatnosti, a 10 za uslužne djelatnosti. Ondje će osim besplatnog prostora, poduzetnici moći iskazati svoju ideju, a imat će i mentorstvo Poduzetničkog centra, ali i podršku REGEA-e i ZARA-e - rekao je Kolar dodavši da će poduzetnici imati i podršku Svjetskog investicijskog ureda poslovnih anđela. - Spajat ćemo poduzetnike s poslovnim anđelima iz čitavog svijeta. Osim otvaranja tržišta i mogućnosti da dođu do druge vrste kapitala koje poslovne banke ne prate u Hrvatskoj, izuzetno je bitno što će mentori poduzetnicima pokazati kroz što su sve prošli kako bi postali uspješni - rekao je Kolar. Župan je dodao da poslovni anđeli žele uložiti novac u mlade, kreativne i sposobne ljude, a Krapinsko-zagorska županija je tu da ih spaja i umreži. Kolar je pozvao sve poduzetnike koji imaju ideju da se jave u Poduzetnički centar koji će ih dalje usmjeriti i pomoći im u poslovanju.

Helena Matuša, nacionalna direktorica WBAF ureda Hrvatska te zamjenica ravnateljice ZARA –e rekla je kako je konferencija RockPaperFounders početak jednih novih aktivnosti koje će se u narednim godinama provoditi u Krapinsko – zagorskoj županiji. - Kroz ovu konferenciju pokušavamo spojiti poduzetnike i moguće investitore, što će biti i zadatak našeg Poslovno – tehnološkog inkubatora u Gradu Krapini koji će s radom početi u prvom kvartalu 2020. godine. Jučer su održane radionice sa dvadesetak poduzetnika gdje im se prezentiralo kako svoju tvrtku pripremiti za investiciju i kako razgovarati s investitorima. Danas ti isti poduzetnici imaju priliku testirati što su naučili, a isto tako od kolega slušati što je potrebno za uspjeh – rekla je Matuša. Na tri panela govorit će se o timu, kapitalu i rastu, trima najvažnijim stvarima kada razmišljamo o osnivanju i razvoju tvrtke i kako je postaviti na noge.

Stevica Kuharski iz Fil Rouge Capitala, gost predavač, naveo je da je uloga tog fonda investirati u mlade poduzetnike i tvrtke koje imaju ideju i žele je dokazati na tržištu. – Mi smo poduprti europskim novcem iz ESIF strukturnih projekata. S obzirom na to da upravljamo s 45 milijuna eura, od kojih će dio biti plasiran u zrelije tvrtke, a dio u mlađe tvrtke, naša misija je pomoći svim mladim poduzetnicima i pokazati im da postoji prilika. Hrvatska je relativno mala zemlja i cijelo naše tržište nije dovoljno razvijeno da bi start - upovi imali pravi iskorak u svijetu. Kada gledamo na Hrvatsku, gledamo djelomično i na regiju, na zemlje u okruženju, kojima također možemo pomoći, ali prvenstveno one mogu pomoći nama svojim poduzetničkim pothvatima ovdje – istaknuo je Kuharski. Fil Rouge Capital tjedno prima veliki broj prijava, dodaje. - Svakih tjedan do dva pregledavamo prijave, raspravljamo o njima i javljamo mladim poduzetnicima je li nam zanimljiva njihova ideja i tim. Mi smo kapital za najodvažnije i dajemo brze odgovore – zaključuje.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook