Prethodni članak
Sljedeći članak

Do dobrog tima iskustvom i vještinama

U sklopu projekta ENTER (Enterpreneurship for Employment) danas, 20. studenog 2019. godine, održan je drugi coffe chat na temu „Što znači izgraditi tim“ u sklopu u Termama Tuhelj

U sklopu projekta ENTER (Enterpreneurship for Employment) danas, 20. studenog 2019. godine, održan je drugi coffe chat na temu „Što znači izgraditi tim“ u sklopu u Termama Tuhelj. Nakon jučerašnjeg uspješnog raspravljanja oko investiranja, danas smo otišli korak dalje. Pokušali smo dati odgovore na pitanja o tome kako napraviti dobar tim koji će zajednički raditi na ostvarenju ciljeva i kako rješavati probleme na koje će naići novi poduzetnici u radu s ljudima.

Što znači izgraditi tim, od jake osnove za rast do velikog tima koji može funkcionirati bez stalnog petljanja osnivača? Kako riješiti probleme s ljudima, a kako ih motivirati i od njih stvoriti tim koji će vrhunski funkcionirati? Sve su ovo teme koje zanimaju nove poduzetnike – početnike.  Rad s ljudima donosi lijepe, ali i neugodne situacije. Mnogo je finesa kojima se voditelj tima mora posvetiti kako bi skupinu ljudi vodio prema svakom ostvarenju poslovnog cilja. Zadovoljan radnik sa zadovoljstvom će ići na posao, te sa odgovornošću obavljati sve zadatke i razvijati kreativne ideje. Usponi i padovi dio su života i poslovnog svijeta, a motivirani tim uvijek će pronaći rješenje i cijeniti odgovornost.

Kako se nositi s izazovima konkurencija na tržištu rada i pri tome zadržati kvalitetne ljude samo su neka od pitanja za koje su sudionici složni da odgovor leži u velikom iskustvu i dobrim procjenama. Izgraditi i održavati efektivan ti mnije lako, no rezultati su na kraju motivirajući i isplativi. U današnje doba konstantnih promjena, prilagodbi i trčanja u korak sa suvremenim tehnologijama timski rad postao je važan čimbenik za uspješno funkcioniranje na tržištu. Efikasnost tima očituje se na krajnjim rezultatima rada, no i u samom  zadovoljstvu članova tima. Usuglašavanje misija i vizija, kvalitetni odnosi i poticajna okolina samo su neki od faktora koji se moraju posložiti, a psihološke, pedagoške i organizacijske vještine voditelja biti će krucijalne kod vođenja. Današnjim coffee chatom otvorili smo različite rasprave o kojima ćemo morati posvetiti još chat-ova u sklopu projekta ENTER.

Chatom spajamo projekt ENTER kojim potičemo samozapošljavanje i promičemo deficitarna zanimanja u Krapinsko-zagorskoj županiji sa konkretnim primjerima investiranja, te pozitivnim i negativnim stranama provođenja kampanja i suradnje s investitorima. ENTER-om obuhvaćamo niz aktivnosti usmjerenih na nezaposlene osobe i pokretanje poslovanja s posebnim naglaskom na deficitarna zanimanja.

Projekt ENTER se provodi u sklopu Operativnog programa „Učinkoviti ljudski potencijali 2014. – 2020.“, Lokalne inicijative za poticanje zapošljavanja – faza III, a razdoblje provedbe projekta je od 14. 05. 2018. do 14. 11. 2020. godine.

U sklopu projekta provest će se aktivnosti u cilju jačanja kapaciteta Lokalnog partnerstva za zapošljavanje, unapređenja partnerskog pristupa, razvoja tehničkih kapaciteta tajništva kao operativnog tijela za praćenje Strategije razvoja ljudskih potencijala Krapinsko-zagorske županije, te će se pružiti cjelovitu podršku nezaposlenima i poduzetnicima početnicima u pokretanju poslovanja i poduzetničkom učenju, kao i poticati deficitarna zanimanja kao jedan od alata poticanja zapošljavanja mladih na području Krapinsko- zagorske županije

Sadržaj članka isključiva je odgovornost Zagorske razvojne agencije.

Zagorska razvojna agencija, Frana Galovića 1B, 49000 Krapina, 049/373161, www.zara.hr

Više informacija o EU fondovima na internetskoj stranici Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije www.strukturnifondovi.hr

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook