Prethodni članak
Sljedeći članak

Kolar: 'Novi projekti digli su kvalitetu života u Maču, za to je bilo potrebno puno znanja, volje, želje i energije'


Svečanom sjednicom Općina Mače danas je proslavila svoj Dan. Sjednicu je otvorio predsjednik Općinskog vijeća Mladen Sedak Benčić, koji se osvrnuo na povijest i razvoj Mača.

Načelnica Mladenka Mikulec Šimunec govorila je o projektima koji su realizirani tijekom proteklih godinu dana. Istaknula je kako se Mače u proteklih 30 godina puno promijenilo te je danas ljepše mjesto za život. Istaknula je ulaganja u infrastrukturu u posljednjih godinu dana, izdvajanja za najmlađe, za udruge i manifestacije, umirovljenike i socijalno ugrožene stanovnike, poljoprivredu, a što je najavila i u daljnjem razdoblju. Od većih projekata spomenula je asfaltiranje nerazvrstanih cesta i sanaciju klizišta, prvu fazu uređenja parka, kao i mnogobrojna gradilišta koja su trenutno otvorena na području općine, na kojima se događa obnova komunalne infrastrukture kroz Fond solidarnosti.

 – Čeka nas još puno posla. Neprestano ostvarujemo nove vrijednosti, no vrijeme je i da zastanemo i počnemo u njima uživati danas – rekla je načelnica te zahvalila na suradnji, trudu i radu predsjedniku vijeća, vijećnicima i vijećnicama te djelatnicima Jedinstvenom upravnog odjela. – S nestrpljenjem očekujemo EU pozive u najavi, kako bismo se mogli prijaviti i ostvariti što veći postotak sufinanciranja projekata koje smo pripremili – najavila je Mikulec Šimunec.

Svečanosti proslave Dana općine prisustvovali su brojni načelnici i gradonačelnici, predstavnici institucija i udruga, kao i općinski vijećnici.

Čestitke su uputili i gosti, pa je tako načelnik Općine Kalnik Mladen Kešer istaknuo kako u Maču žive vrijedni ljudi, koji teško žive i stvaraju novac, ali pokazuju da je ovo jedno od najljepših mjesta za život.

Čestitao je i gradonačelnik Grada Jastrebarsko Zvonimir Novosel, ali i župan Željko Kolar, u svoje ime te kao izaslanik predsjednika RH. – Prije ulaska Hrvatske u Europsku uniju, svaki načelnik i gradonačelnik u svom je mandatu mogao izrealizirati jedan ili eventualno dva kapitalna projekta, obzirom na izvorne prihode. Danas je ta priča drugačija, ali i apetiti su nam veći. Ljudi koji žive ovdje vjerojatno manje vide ono što se dobro i pozitivno napravilo, nego mi koji dolazimo sporadično u Mače. Mi primjećujemo razliku i nove projekte koji su ovdje digli kvalitetu života. Za to je bilo potrebno puno znanja, volje, želje i energije, a toga kod Mladenke ima napretek – rekao je župan Kolar.

Uručena su i javna priznanja onima koji su svojim zalaganjima i radu doprinijeli boljitku općine i zajednice. Ove godine prema povjerenstvu i Općinskom vijeću prispjelo je 7 prijedloga, svi su prihvaćeni te će im biti uručena Plaketa Općine. Dobili su je: Štefica Marković, Zvonko Srečić, Nikola Marijić, Karlo-Đuro Čehulić, Martina Čehulić, Damir Vragović i Radovan Herceg.

U glazbenom program sudjelovali su polaznici Dječjeg vrtića Mačići uz pratnju na klaviru Kiare Culi, učenice četvrtog razreda OŠ Mače koja je uglazbila tekst koji su djeca i odgojiteljice sami osmislili te KUD ‘Ljudevit Gaj’ Mače.

 

 

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook