Prethodni članak
Sljedeći članak

Ministar najavio: 'Financiranje projekata kroz ovaj mehanizam bit će dodatni podsteh Krapini i okolnim općinama'

Ministar regionalnog razvoja i fondova EU održao je radni sastanak u Krapini


U Krapini je jučer održan sastanak na temu ITU mehanizma. O 13 i pol milijuna eura sredstava, koje će dobiti ovo ITU područje koje uključuje Grad Krapinu te općine Đurmanec, Jesenje, Petrovsko i Radoboj, razgovarali su ministar regionalnog razvoja i EU fondova Šime Erlić te gradonačelnik Krapine Zoran Gregurović, kao i načelnici spomenutih općina.

ITU mehanizam za Krapinu i susjedne općine posebno je važan, rado se o 13 i pol milijuna eura sredstava, koje će moći koristiti u narednom razdoblju. – Grad Krapina fokusirao se na nekoliko bitnih projekata, koji će imati utjecaja na cijelo ITU područje, a jedan od najvažnijih sigurno je obnova i proširenje Športsko – rekreacijskog centra u Podgori, zatim uređenje gradskom parka, kojega koriste srednjoškolci, oni koji dolaze u gradsku knjižnicu, kino, pučko otvoreno učilište, sud i sve ustanove, a razmišljamo i o izgradnji vatrogasnog centra – najavio je gradonačelnik Krapine Zoran Gregurović.

Ministar Šime Erlić rekao je kako će ovog utorka u Zagrebu biti dodijeljene odluke o financiranju novih ITU gradova, gdje je i Krapina na listi, nakon definiranja urbanog područja. – Financiranje projekata kroz ITU mehanizam bit će jedan dodatni podsteh Krapini i ovom području. S gradonačelnikom i načelnicima prošli smo kroz njihove planove i vidjeli koje projekte pripremaju i koji su im najvažniji, što od toga je moguće staviti u plan, kako bi bili spremni za drugu fazu, a to je potpis sporazuma iza ljeta i nakon toga sama faza provedbe projekata – rekao je ministar, dodavši kako će ostvareni projekti dati ovome području dati jednu dodatnu urbanu dimenziju.

 

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook