Prethodni članak
Sljedeći članak

JANAF donirao 50 tisuća kuna OB Zabok za kupnju CTG uređaja Odjelu ginekologije

Svaka ovakva donacija je dobrodošla jer ćemo biti još sigurniji, bolji i kvalitetniji za naše pacijentice – zaključio je dr. Fureš


Tvrtka Jadranski naftovod d.d. iz Zagreb donirala je Općoj bolnici Zabok i bolnici hrvatskih veterana novčani iznos od 50.000 kuna. Sredstva će biti utrošena za kupnju najmodernijeg CTG uređaja (kardiotokografa) te druge opreme za Odjel ginekologije i porodništva. Svečana primopredaja ugovora održana je danas na Bračku.

Ravnatelj OB Zabok Tihomir Vančina zahvalio je na donaciji tvrtki JANAF u ime djelatnika OB Zabok te djelatnika i djelatnica Odjela za ginekologiju i porodništvo, kao i u ime pacijentica. - Na Odjelu ginekologije svake godine pokušavamo našim pacijenticama, babinjačama i trudnicama osigurati što bolje uvjete, pa ćemo tako upotrijebiti ovu donaciju za kupnju CTG uređaja kako bi naše pacijentice imale bolju zdravstvenu zaštitu. Hvala tvrtki JANAF, hvala i našem docentu Furešu, voditelju Odjela na trudu i radu kojim doprinosi Odjelu ginekologije i mojim djelatnicima i djelatnicama – istaknuo je Vančina.

Predstavnik tvrtke Jadranski naftovod d.d. Vladislav Veselica istaknuo je da ponosan što pomažu bolnici koja posebno brine i o hrvatskim ratnim vojnim invalidima i da vjeruje da je ovo tek početak suradnje.

-Donacija za nabavu CTG uređaja zasigurno će osigurati rodiljama i trudnicama jednu bolju i kvalitetniju medicinsku skrb, a liječnicima i medicinskom osoblju će pružiti jednu veliku pomoć u njihovom svakodnevnom radu. Jadranski naftovod kao društveno odgovorna firma uvijek se rado odaziva ovakvim akcijama te će tako i nastaviti - rekao je predsjednik Uprave JANAF –a Stjepan Adanić, pohvalivši zagorsku bolnicu i profesionalno osoblje.


Voditelj Odjela za ginekologiju i porodništvo dr. Rajko Fureš rekao je da ovakve donacije jako puno znače, pogotovo u ova krizna vremena za one najpotrebitije, a to su trudnice, rodilje i novorođenčad te ginekološke bolesnice. - CTG uređaj prati otkucaje srca djeteta i pomaže u praćenju trudnoće i dovršavanju poroda. Svaka ovakva donacija je dobrodošla jer ćemo biti još sigurniji, bolji i kvalitetniji za naše pacijentice – zaključio je dr. Fureš.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook