Prethodni članak
Sljedeći članak

IZNIMAN USPJEH IZ INFORMATIKE: Maturantica Iris iz Poznanovca podijelit će Nagradu Sakač od 5.000 eura s Idom iz Varaždina

Riječ je o nagradi koju dodjeljuje doajen hrvatske informatike, Boris Sakač, najboljem maturantu za izniman uspjeh iz informatike


Iris Trgovec iz Poznanovca, maturantica Gimnazije Antuna Gustava Matoša u Zaboku, o kojoj smo već pisali na našem portalu, jer je na državnoj maturi riješila ispit iz matematike, viša razina, 100%, ponovno je zaslužila da se čuje za njezino ime.

Naime, Iris je, uz Idu Kolmanić iz Prve gimnazije u Varaždinu, najbolje riješila ispit iz Informatike. Obje su na ispitu postigle 98%, a kako su i višu razinu matematike riješile bez greške (što je drugi predmet koji se uzima u obzir) ove dvije maturantice podijelit će Nagradu Sakač. Riječ je o nagradi koju od prošle godine dodjeljuje doajen hrvatske Informatike, Boris Sakač, a ona iznosi 5.000 eura. - Ova nagrada priznanje je za veliki trud i zalaganje tijekom cijelog školovanja. Puno mi znači ova nagrada. Drago mi je što nagradu mogu dijeliti s njom jer su navodno cure lošije u informatici, pa je to veliki uspjeh – priča nam Iris, koja je s kolegicom Idom, pokazala da su djevojke jednako sposobne informatičarke.

Podsjetimo, Iris je, osim što je na maturi bez greške napisala matematiku, petice dobila i na hrvatskom i engleskom, a četvorku iz fizike. Čestitamo!

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook