Prethodni članak
Sljedeći članak

IZLOŽBA ALPE - JADRAN: Najbolje ocijenjeno ulje dolazi iz Zagorja, kamo odlazi i svako osmo zlato

Na izložbi bučinog ulja Alpe-Jadran sudjelovalo 5 država


U Varaždinu je 25. svibnja održana 6. Međunarodna izložba bučinog ulje Alpe-Adria, na koju je pristiglo čak 166 uzoraka bučinog ulja iz Hrvatske, Austrije, Slovenije, Mađarske i Češke. Na izložbi je bio i župan Željko Kolar, koji je osobno čestitao prisutnim proizvođačima s područja Krapinsko-zagorske županije.

- Krenuli smo 2015. godine s 6 proizvođača i 7 uzoraka, a danas svaki šesti uzorak pristigao na ovu izložbu na kojoj sudjeluje čak pet država dolazi iz Krapinsko-zagorske županije. Od 24 zlata, svako osmo ide k nama u Zagorje. OPG Sinković ima najbolje ocijenjeno bučino ulje, OPG Osrečak je osvojio već peto zlato, dok je OPG Levak odličnim rezultatom pokazao da se može nositi s najboljima i da je pred njim itekako svjetla budućnost - istaknuo je župan Kolar te podsjetio da su šampioni izložbe u prošlim godinama već bili OPG Sinković i OPG Cesarec. Budući da je na izložbi bilo prijavljeno više toplo prešanih ulja, šampionom izložbe proglašen je Christoph Jamer iz Austrije sa uzorkom koji je dobio ocjenu 33,10.

Plakete su šampionu i nagrađenima zlatom uručili predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković i župan Varaždinske županije Anđelko Stričak. Proizvođači s područja Krapinsko-zagorske županije osvojili su i 14 srebra, 5 bronci i 7 priznanja. Na izložbi su sudjelovali O.P.G. Cesarec, OPG Slavko Belanović, OPG Danijel Sinković, OPG Matija Hađar, OPG Ivan Šoštarić, NGH GRUPA d.o.o., OPG Ivan Osrečak, OPG Tomašić, OPG Grozaj, OPG Haramustek, OPG Kunštović, OPG Prepolec, OPG Ivica Tomorad, OPG Stjepan Zimić, OPG Marija Marković, OPG Mladen Herak, OPG Marin Jembrih, OPG Kovač, OPG Neven Levak i Srednja škola Bedekovčina. 

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook