Prethodni članak
Sljedeći članak

ZLOSTAVLJANJE ŽIVOTINJA: Nesretni konj se srušio pod teretom drva


-Znamo da je fotografija mučna… I mi smo duboko potreseni otkako smo primili informacije o monstrumu koji je zlostavljao konja na slici (i još jednog), no molimo vas da reagirate na svaki slučaj korištenja konja za izvlačenje drva iz šuma i nazovete policiju ako naiđete na prizor mučenja životinja! – poručila je Udruga Prijatelji životinja, koja je policiji podnijela kaznenu prijavu protiv nepoznate osobe koja je u četvrtak u Podgariću pretovarila konje drvima i zlostavljala ih.

Svjedokinja koja je slučajno naišla na šokantan prizor dok je išla brati gljive, kod Garić Grada na cesti zatekla je mladića koji je tjerao konje da na leđima nose drva, a težina drva bila je toliko velika da nisu mogli hodati. Jedan konj srušio se pod teškim teretom, dok se u blizini nalazio i drugi pretovareni konj koji nije mogao krenuti pa ga je mladić tukao granom, piše Udruga.

‘Prijatelji životinja’ istaknuli su da je brutalnim postupanjem prema konjima, zasad nepoznata osoba počinila kazneno djelo ubijanja ili mučenja životinja, za što je predviđena kazna zatvora do dvije, odnosno tri godine ako je kazneno djelo počinjeno iz koristoljublja, a zlostavljana životinja oduzima se.

Zlostavljač je počinio i prekršaj protiv javnog reda i mira jer je zlostavljao životinje na javnom mjestu, za što je propisana novčana kazna u iznosu od 200,00 do 1000,00 eura. Slučaj ćemo prijaviti i Državnom inspektoratu.
Zakonom o zaštiti životinja zabranjeno je korištenje kopitara i za izvlačenje trupaca iz šuma i za iznošenje ogrjevnog drva, osim u teško pristupačnim područjima”, objavili su Prijatelji životinja.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook